I höst fortsätter våra seminarier om nära vård

Under hösten 2021 kommer vi fortsätta att arrangera digitala seminarier på temat nära vård. Den 14 september är du välkommen att lyssna till Klara Palmberg Broryd, som ska prata om komplexiteten i att driva omställningen till nära vård.

Att leda och driva omställningen till nära vård innebär att att driva en omställning i komplexitet. Det är ofta oförutsägbart och dynamiskt och det går sällan att planera exakt hur processen ska gå till. Att hantera och förstå hur vi tar oss fram i komplexitet är kanske en av samtidens viktigaste frågor. Frågor och utmaningar som tidigare gick lätt att lösa, samverkar nu i ekosystem som sträcker sig långt utanför den egna verksamhetens väggar.

Seminariet "Att leda och driva utveckling i komplexitet"

Klara Palmberg Broryd är en av föreläsarna i utbildningen i SKR:s ledarskapsprogram och hon beskriver under seminariet hur en sådan omställning kan gå till. Från föreläsningen om att leda och driva utveckling i komplexitet så kommer du att få med dig verktyg för att skilja mellan enkla, komplicerade och komplexa frågor. Framför allt får du ta del av verktyg och angreppssätt för att hantera de komplexa frågorna och åstadkomma förändring även när det är svårt.

Tid och anmälan

14 september klockan 10-11.30. Seminariet sänds digitalt via Teams.

Du anmäler dig genom att klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Klara Palmberg Broryd

Om föreläsaren

Klara Palmberg Broryd är civilingenjör och teknologie doktor i komplexitet från Luleå tekniska universitet. Hon har under många år varit verksam som strategi- och förnyelsedirektör i Nacka kommun och är författare till boken "Komplexitet – enklare navigerat, bättre hanterat" som släpps i augusti 2021. Redan i sin avhandling 2009 skrev hon om att leda och driva utveckling i komplexitet och sedan dess arbetar hon med att utveckla teoretiska modeller om hur vi bäst jobbar i komplexa system och hur vi omsätter dessa i praktiken.

Fler seminarier om nära vård

Under hösten 2021 kommer vi att arrangera fler seminarier om nära vård. Håll utkik efter information här på goteborgsregionen.se och i våra nyhetsbrev.

Läs mer om nära vård

Läs mer om nära vård och projektet Vårdens medarbetare


Kontaktperson på GR: Lena Mogren

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund