Språkvän finns i flertalet kommuner i Göteborgsregionen. Genom oss träffas gamla och nya invånare med syftet att öka språkkunskaper och bidra till integration.

Att träffas socialt och ha roligt tillsammans är en bra början på hur vi genom gemensamma möten bygger gemenskap - samtidigt som vi bryter utanförskap.

Ta chansen och möt nya vänner - bli eller få en Språkvän!

Språkvän drivs och finns i flertalet kommuner runt om i landet. På denna webbplats finns information som berör kommunerna i Göteborgsregionen. Länkar till respektive kommuns webbplats finns längre ner på sidan.


Bli eller få en Språkvän

Genom att bli en Språkvän har du möjlighet att hjälpa en person med utländsk bakgrund att få en bra start i sitt nya hemland, samtidigt som du lär känna en ny kultur.

Att få en Språkvän möjliggör kontakten med svenskar och det svenska samhället, samt ökar kun­skapen om svenska traditioner, den svenska kulturen och språket.

 

Kontakta oss

Språkvän i din kommun

När du bestämt dig för att bli eller få en Språkvän anmäler du dig via din egna kommuns webbplats.


Film

För dig som arbetar med Språkvän i Göteborgsregionen

Logga in för att komma åt Språkväns regionala informationsmaterial.

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund