Stenungsunds arbetsmiljöarbete sätter fokus på det som ska växa

Projektet Hälsogreppet närmar sig sitt slut efter nästan tre års arbete med att främja hälsan på arbetsplatser i kommunerna. Stenungsunds kommun har jobbat med styrkebaserad organisationsutveckling, som handlar om att synliggöra det som fungerar bra i vardagen och göra mer av det.

Stenungsunds kommun har i sitt lokala projekt i Hälsogreppet valt att arbeta med styrkebaserad organisationsutveckling och metoden Uppskattande intervju.

- Tanken med just den här metoden är att jobba med sitt tänk och förhållningssätt i vardagen. Oftast tänker vi: Hur ska vi förebygga ohälsa? Men här handlar det om hur vi ska främja hälsan i arbetsmiljön, säger utbildaren Annika Karlsson.

Deltagare har varit medarbetare och chefer inom förvaltningen Vård & Omsorg. Projektet har gjort en särskild satsning på de tre rollerna chef, skyddsombud och hälsoinspiratör.

Se filmen för att höra mer om Hälsogreppet i Stenungsunds kommunlänk till annan webbplats

Läs mer om Hälsogreppet


Kontaktperson på GR: Christina Bouweng Andersson

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund