Vår webbintroduktion för vård och omsorg – lämplig även för sommarvikarier

GR har på uppdrag från socialcheferna i våra medlemskommuner tagit fram en webbaserad introduktionsutbildning för arbete inom kommunal vård och omsorg. Utbildningen används flitigt och vi vill tipsa om att den även är lämplig att använda för introduktion av semestervikarier.

Syftet med introduktionsutbildningen var från början att den skulle vara ett stöd på kort sikt i den akuta situationen med anledning av Covid-19. Behovet av extra personal och vikarier är stort eftersom en del av den ordinarie personalen är sjukskriven. I dagsläget har cirka 2 000 unika användare tagit del av utbildningen och den används i flera delar av landet.

Även för sommarvikarier

Vi vill tipsa om att webbutbildningen med fördel även kan användas vid introduktion av sommarvikarier. Webbutbildningen innehåller ett antal viktiga utbildningar som ger grundläggande kunskap och förståelse om vad det innebär att arbeta inom kommunal vård och omsorg.

Allt innehåll är hämtat från kvalitetssäkrade källor som Svenskt demenscentrum, Sveriges kommuner och regioner (SKR), Socialstyrelsen med flera. Det är paketerat på en och samma webbsida för att underlätta en snabb och smidig introduktion. Det är du som chef som prioriterar vilka delar av utbildningen som är mest relevanta för din verksamhet.

Gå till webbutbildningen Webbintroduktion för vård och omsorglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Kontaktperson på GR: Anna Haglund

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund