GR söker forskare till en studie om främjande och förebyggande arbete inom äldreområdet

Vill du vara med och utveckla storstadsregionen med oss? Ansök om tjänsten senast den 2 maj.

Om arbetsplatsen

Genom Göteborgsregionen (GR) arbetar 13 kommuner tillsammans för en miljon invånare. Sedan år 2000 har regionen vuxit med ca 250 000 invånare. Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi arbetar med: utbildning, arbetsmarknad, social välfärd, miljö och samhällsbyggnad.

På GR är vi cirka 200 engagerade kollegor som arbetar för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt. En stor del av GR:s verksamhet finansieras med externa medel i form av projektmedel, forskningsbidrag och deltagaravgifter. Våra tre kärnvärden, lyhördhet, handlingskraft och utveckling, är vägledande för vårt arbete.

Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen?

Den aktuella tjänsten är placerad på FoU i Väst som är en forsknings- och utvecklingsenhet inom GR. På enheten arbetar idag cirka tio personer med forskning, utvärdering och andra former av kompetensstöd till medlemskommunerna.

Arbetsuppgifter

FoU i Väst planerar att genomföra en studie avseende främjande och förebyggande arbete inom äldreområdet.

Rapporten Rätt stöd i rätt tid som togs fram på FoU i Väst 2016 visar att det är svårt att nå ut till målgruppen äldre, särskilt under den period i deras liv då de går från att vara oberoende till att bli beroende av stöd, hjälp, vård. Detta är också ett problem som lyfts återkommande i de berörda verksamheterna.

Den planerade studien syftar till att fördjupa kunskapen om vari svårigheterna ligger och i att kunna identifiera sätt att nå människor innan deras behov hunnit leda till svårare problem. En förhoppning är också att kunna komma fram till förslag på strukturerade arbetssätt för att i större utsträckning kunna nå människor under denna omställningsperiod. Exakt upplägg av studien arbetas fram med den person som rekryteras för uppdraget.

I ansökan ser vi gärna att du översiktligt beskriver tidigare erfarenhet av forskningsfältet samt vad du ser som ett möjligt sätt att ta dig an uppdraget.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har doktorsexamen inom relevant disciplin.

Det är meriterande om du dessutom har:

  • genomfört liknande studier tidigare
  • tidigare erfarenhet och kunskap om främjande/förebyggande arbete inom äldreområdet
  • etablerade kontakter som kan bidra till studiens genomförande

Du har stark analytisk förmåga kombinerad med stor lyhördhet. Du tycker om att ha ansvar, ta egna initiativ och leda processer. Rollen kräver att du arbetar strukturerat, målmedvetet och systematiskt. Du är bekväm med att arbeta såväl självständigt som i grupp.

GR strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Anställningens omfattning

Tillträde: Snarast möjligt

Tidsbegränsad till: 2022-05-31

Heltid, Månadslön

Ansökan görs endast via Offentliga jobb/Visma Recruit

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Göteborgsregionen (GR) samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit Offentliga jobb. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson på GR

Margareta Forsberg
FoU-chef
Tfn. 031-335 5133, 0708-397885

Fackliga Företrädare

Anders Hemborg
Saco-representant
Tfn: 031-335 5072

Katarina Kjellqvist
Vision-representant
Tfn: 031-335 5002

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund