DIABAHS (Dialog Bygg Hållbart för Seniorer)

Projekt DIABAHS var ett följeforskningsprojekt som pågick mellan 2016 och 2019. Ett övergripande syfte var att beskriva och undersöka tillkomsten av seniorbostäder i praktiken och hur dessa svarar mot behov i lokalsamhället

Om projektet

DIABAHS var ett samarbete mellan Göteborgsregionen, FoU i Väst och Chalmers Arkitektur och samhällsbyggnadsteknik. Projektet finansierades huvudsakligen av FORMAS.

Läs mer

Gemensamt lärande

Projektet innefattade två workshops, seminarier, studiebesök och en slutkonferens. Projektet har resulterat i en digital webbsida med inspiration till praktiker, Klokboken för seniorbostäder.

Läs mer

De fyra exemplen

Projektet har följt fyra exempel med bostäder för personer över 65 år. Exemplen finns i Alingsås, Göteborg, Mölndal och på Tjörn.


Läs mer

Klokboken.nu

Klokboken för seniorbostäder syftar till att sprida kunskaper om sånt som är värt att tänka på för alla som planerar bostäder för seniorer.


Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund