Förälder på avstånd – ett forskningsprojekt om föräldrar med barn i familjehem eller på institution

Vilket stöd får föräldrar med barn i familjehem eller på institution och hur kan det förbättras? Det är några av de frågor som står i fokus för detta projekt.

Om projektet

Bakgrund, projektorganisation, finansiering m.m.

Läs mer

foralder-pa-avstand-projektaktiviteter

Projektaktiviteter

Här kan du läsa om vad som händer i projektet.

Läs mer

Kunskapsbank

Filmer, lästips och länkar om stöd till placerade barns föräldrar.

Läs mer

Nyheter

  • Film om projektetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Anna Melke berättar om Förälder på avstånd när projektet nu har kommit ungefär halvvägs.
  • Vill du hjälpa oss att komma i kontakt med fler föräldrar? Vi vill gärna intervjua fler föräldrar för att få del av deras perspektiv. Sprid gärna den här flyern!PDF
  • Vecka 21 börjar vi göra nulägesanalyser av hur det stöd som föräldrar får idag ser ut i de medverkande kommunerna. Först ut är Eksjö. Det är också dags för den första fokusgruppen med föräldrar (i Mölndal), liksom för intervjuer med föräldrar. Forskarna i projektet deltar i en träff på det statliga forskningsrådet Forte. Syftet är att projekt som fått medel för praktiknära forskning och socialtjänsten ska utbyta erfarenheter.
  • Nu är vi igång! Den 13 mars var det uppstartsmöte med teamen från Värnamo och Eksjö/Sävsjö (som bildar ett gemensamt team). I april är det uppstartsmöte med teamen från Alingsås, Göteborg, Mölndal och Stenungsund.

Kontakt

anna-melke-fou-i-vast

Anna Melke
Forskare och projektledare
Göteborgsregionen (GR)
FoU i Väst
Tel: 0739-97 53 44

Inloggning teamledare

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund