Mötesplats IFO den 11 november 2021

Mötesplats IFO är till för oss som arbetar inom individ- och familjeomsorgen. Det är också vi som står för innehållet och dagen.

Syftet är att:

  • Lära av varandra
  • Inspirera till nytt tänkande och nya perspektiv inom våra verksamheter
  • Stärka yrkesrollen

Program kommer efter sommaren!

Storföreläsare på årets Mötesplats IFO

Frid Anny Hansen

Frid Anny Hansen
Frid Anny Hansen har sedan 1986 arbetat som behandlare och chef på Borgestadklinikken i Norge. Hon har idag uppdrag som rådgivare och specialist och har författat ett flertal böcker och artiklar. Hon anses vara en föregångare när det gäller förståelse och behandling av missbruk i ett familje- och generationsperspektiv.

Frid Anny Hansen kommer i sin föreläsning belysa hur forskning om risk- och skyddsfaktorer kan användas i arbetet med att stötta och behandla familjer med missbruksproblematik i ett familje- och
generationsperspektiv.

Bob Hansson

Bob Hansson
Poeten Bob Hansson blev 1995 den första att vinna SM i Poetry Slam. Sedan dess har han skrivit flera diktsamlingar och prosaböcker, och även romaner och intervjuboken ”Kärlek – hur fan gör man”. Han har länge svarat på lyssnarnas frågor i P1-programmet ”Allvarligt talat” i Sveriges radio. Som föreläsare och estradpoet inspirerar han till förändring.

Han föreläser om hur en trivsam och effektiv arbetsplats kan uppnås med mjuka värden som lyhördhet, förtroende, tillit och närvaro som grundstenar, samt om hur en bra stämning på arbetsplatsen kan göra företag mer effektiva.

Dokumentation från Mötesplats IFO 2020

Den 20 november 2020 webbsände vi mötesplatsen för första gången, på grund av rådande omständigheter. Här nedan hittar du dokumentation från dagen.

Läs vår konferensrapport med referat av föreläsningarna

Om Mötesplats IFO

Mötesplats IFO är en arena för anställda inom individ- och familjeomsorgen i GR:s 13 medlemskommuner. Dagens syfte är att vi ska dela med oss av kunskap och erfarenheter till varandra, att inspirera till nytt tänkande och nya perspektiv samt att stärka yrkesrollen.

År 2020 var artonde gången som Göteborgsregionen arrangerar Mötesplats IFO. Konceptet är sig likt men innehållet har förändrats utifrån vad du och dina kollegor har bidragit med.

 

 

Senast uppdaterad:  

Kontaktpersoner på Göteborgsregionen

Nicholas Singleton
031-335 50 81

Susanne Vannerberg
031-335 51 31

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund