FCL Regio – Future Classroom Lab Regional Network

Projektet FCL regio syftar till att stärka samarbetet mellan beslutsfattare för att utveckla och genomföra IKT-strategier för skolor.


FCL-regio är ett projekt inom Erasmus+ som syftar till att dels ta fram rekommendationer till beslutsfattare och skolledare i hur digitala verktyg kan användas för att öka lärandet i skolan, dels producera pedagogiska filmer för att visa på innovativa sätt att använda digitala verktyg i undervisningen. Filmerna kommer att spridas till beslutsfattare och lärare i hela Europa.

Göteborgsregionen (GR) medverkar i projektet tillsammans med kommunerna Partille och Öckerö. Därtill deltar den Brysselbaserade organisationern European School Network samt regionerna Trento i Italien samt Katalonien och Kastilien i Spanien.

Projektet pågick mellan 2016 och 2018.

Besök projektets officiella webbplats härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att ta del av det material som projektet har tagit fram.

 

Kontaktperson på GR: Rasmus Jonsson

Senast uppdaterad: 2018-10-23 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund