iTEC

Europeiska perspektiv på digitaliseringen av skolan,  
GR Pedagogiskt Centrum deltar som associerad partner i iTEC som är EU:s hittills största forsknings- och utvecklingssatsning om it i skolan. Forskare, lärare och politiker från 12 europeiska länder samarbetar för att hitta nya smarta pedagogiska lösningar.

Första mötet med iTEC blir under Mötesplats Skola 1/11 genom ett seminarie Europeiska perspektiv på digitaliseringen av skolan som handlar om smarta digitala lösningar för skolan ska höja motivationen, fördjupa lärandet och förbättra elevernas resultat. Dialog hur långt har vi kommit i digitaliseringen och hur ser framtidens europeiska och svenska skola egentligen ut?

Konferensen satsar på att fördjupa diskussionen om digitaliseringen av skolan. Seminariet  ställer frågor om vad som egentligen krävs när skolan ska digitaliseras, vilket digitalt material som behövs i framtidens skola och vilket stöd skolan är i behov av.

Det uppmärksammade forskningsprojektet iTec (Innovative Technology for an Engaging Classroom) har en stor roll i seminariet och iTecs projektledare Will Ellis är en av paneldeltagarna. ITec är EU:s hittills största satsning på skolforskning om IT och lärande. Målet är digital pedagogisk utveckling över hela Europa och dess skolor.

Medverkande:
Will Ellis, projektledare för skolforskningsprojektet iTec
Jan Hylén, analytiker och utredare på området IT och utbildning
Christina Szekely, samordnare för IT i skolan på Skolverkets utvecklingsavdelning
Carl Heath, GR Utbildning, driver bloggen På Tal Om
Moderator: Angela Andersson, Internationella programkontoret, IPK.

Kontaktperson på GR: Christel Bäckström

Senast uppdaterad: 2019-01-03 

itec.eun.org

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund