Räkna till 10

Räkna till 10 är en regional satsning på kommunikation och evenemang inom avfallsminimering. Räkna till 10 ingår i avfallsplanen A2020.

Om Räkna till 10

Räkna till 10-konceptet handlar om att stanna upp och tänka efter varje gång man står inför ett köp- eller slängbeslut. Inom Räkna till 10 jobbar GR:s tretton medlemskommunerna tillsammans för att informera och inspirera invånare i regionen att minska avfallsmängderna. Detta görs genom olika kommunikationsinsatser och evenemang som exempelvis klädbytardagar.

Ingår i avfallsplanen A2020

Räkna till 10 är en satsning som ingår i den långsiktiga regionala avfallsplanen A2020. Målet med planen är bland annat att minska avfallet, hushålla bättre med resurser och minska miljöpåverkan och giftspridning från avfallet. Bakom Räkna till 10 står de tretton medlemskommunerna i Göteborgsregionen: Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.

Senast uppdaterad:  

Kontakt

Hanna Hellström
Projektledare
031-335 53 38

Elin Svensson
(tjl)
031-335 51 46

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund