På egna ben

På egna ben är en utmaning för elever i årskurserna 4 - 6 som handlar om att ta sig till skolan genom att cykla, gå eller åka kollektivt och skippa de ofta korta bilresorna. Projektet bidrar till att mellanstadieelever lär sig mer om trafik och uppmuntras till hållbart resande. GR har tidigare varit involverade i arbetet med På egna ben, numera är det Göteborgs stad som själva driver projektet.

För att uppmuntra eleverna till att välja hållbara färdsätt används pedagogiska övningar som är kopplade till läroplanen. Utmaningen är uppbyggd som en spännande poängjakt där klassen tävlar om fina priser. Under de fem veckor som På egna ben pågår samlar eleverna samtidigt på sig mängder av värdefull kunskap genom övningar om miljö, hälsa och trafiksäkerhet.

Vill din kommun delta i projektet?

Kontakta Trafikkontoret, Göteborgs stad och be att få prata med projektledaren för På egna ben.

Varje år utvärderas projektet genom en webbenkät som skickas till de pedagoger som deltagit. År 2017 visade utvärderingen att 91 % av de pedagoger som svarat på enkäten skulle kunna tänka sig att delta i projektet igen.

 

Tidigare omgångar av projektet

2017

2017 deltog 11 kommuner: Härryda, Halmstad, Mölndal, Lidköping, Stenungsund, Ale, Kungälv, Varberg, Lerum, Partille och Kungsbacka.

2016

2016 deltog 12 kommuner: Halmstad, Härryda, Kungälv, Lerum, Lidköping, Ale, Kungsbacka, Mölndal, Partille, Stenungsund, Göteborg och Varberg.

2015

2015 deltog 11 kommuner: Halmstad, Härryda, Kungälv, Lerum, Lidköping, Ale, Kungsbacka, Mölndal, Partille, Stenungsund och Göteborg.


2014

2014 deltog 11 kommuner: Halmstad, Härryda, Kungälv, Lerum, Lidköping, Ale, Kungsbacka, Mölndal, Partille, Stenungsund och Göteborg.


2013

2013 deltog 10 kommuner: Göteborg, Härryda, Mölndal, Partille, Stenungsund, Lerum, Kungälv, Varberg, Kungsbacka och Halmstad.


2012

2012 deltog 11 kommuner: Göteborg, Härryda, Mölndal, Partille, Stenungsund, Öckerö, Trollhättan och Uddevalla, Kungälv, Varberg och Kungsbacka.

Senast uppdaterad:  

Kontakt 

Anna Gustafsson

William Schotte
070 - 97 25 701 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund