Spel och lärande

Spel som resurs för lärande kan användas på många olika sätt för att utveckla och förstärka det livslånga lärandet.

Det kan handla om spelbaserat lärande i undervisningen eller hur du kan spelifiera din undervisning och ditt klassrum.

Göteborgsregionen har lång erfarenhet av att arbeta med spel och upplevelsebaserat lärande, till exempel genom våra FN- och EU-rollspel och vi utvecklar även egna spelbaserade resurser för skolan.


Temapass på skolor

Ett temapass med upplevelsebaserat lärande innebär att vi genomför ett eller flera av våra spel med en eller flera elevgrupper. Vi står för hela genomförandet, såväl planering och eventuellt material som behövs som diskussion med eleverna efter spelet.Temapass kan genomföras under halv- eller heldag beroende på antal elever och spel.

Vill du att vi genomför ett temapass på din skola?
Kontakta oss för information om pris och bokning.

Spel av Göteborgsregionen

Här samlar vi spel som Göteborgsregionen i samverkan med andra utvecklat. Till dessa finns även lärarhandledningar att tillgå.

Webbspelet Reslust handlar om sexuella äventyr utomlands och innehåller tre berättelser från ungdomar på resa. Spelet används för att lära ut och prata om säkrare sex och ömsesidighet, både på resor och hemma. Spelet riktar sig till gymnasiet.

Koll på nätet riktar sig till unga, 13–18 år, och handlar om kommunikation på sociala medier, näthat och nätmobbning, samt gromning. Verktyget består av sex korta berättelser om den fiktiva karaktären Alex. Eleverna får ta ställning till olika situationer som Alex hamnar i och sedan diskutera med vägledning av pedagogen.


Hitta fler av våra analoga spel/övningar i Speldatabasenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Kontaktperson på GR:

Henrik Krantz: Henrik.krantz@goteborgsregione.se
Rasmus Jonsson: Rasmus.jonsson@goteborgsregionen.se

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund