Du är här:

Avfallsminimering och hållbar konsumtion – från idé till handling


Ett metodmaterial kring avfallsminimering och hållbar konsumtion. Materialet är speciellt framtaget för elevråd på högstadiet och gymnasiet, men går självklart lika bra att använda i klassrummet eller med andra grupper av elever. I materialet finns även tips på digitala arbetssätt vilket gör det möjligt att använda materialet även vid distansundervisning.

Om alla länder konsumerade på samma sätt som vi gör i Sverige skulle det gå åt resurser från drygt fyra jordklot. Med andra ord behöver vi ställa om för att få ner vår resursanvändning till en hållbar nivå. Detta material togs fram i syfte:

  • Att bidra till att minska avfallet i skolan och i samhället i övrigt
  • Att främja hållbar konsumtion
  • Att förse unga med verktyg för att konkret kunna bidra.

Materialet består av en faktadel med diskussionsfrågor. Samt en steg-för-steg guide som mynnar ut i handlingsplaner för hur skolan kan arbeta för att minimera sitt avfall.

Materialet har tagits fram inom projektet ”Avfallsminimering i skolan” med stöd av Västra Götalandsregionenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sammanfattning

 

Områden
Klimat, miljö, utbildning, skola

Typ av material
Metodmaterial

Publicerad
2020-08-20


Försättsblad till rapport avfallsminimering

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund