Teknikcamp för tjejer – nu är anmälan öppen

Tillverka en egen spelkonsol, designa en webbsida eller skapa en produkt i ett CAD-program och programmera den i en CNC-maskin. Teknikcamp 2018 riktar sig till alla teknikintresserade personer som identifierar sig som tjejer och som vill träffa andra tjejer som redan jobbar med teknik.

För fjärde året i rad anordnas Teknikcamp för tjejer av Teknikcollege Göteborgsregionen. Evenemanget vänder sig till ungdomar i årskurs 7 och 8 som identifierar sig som tjejer och som är nyfikna på teknik. Under fyra dagar får deltagarna lära känna andra teknikintresserade tjejer samt ta del av ett spännande program innehållande bland annat studiebesök och workshops.

Teknikcamp 2018 startar med en gemensam kick-off på Cybercom där egna tv-spelskonsoller ska tillverkas med hjälp av minidatorn Raspberry PI. Resterande dagar tillbringas på skolor och företag i Kungsbacka eller i Göteborg.

  • Mer information och anmälningslänk finns härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Kontaktperson på GR: Helene Stensson 

Senast uppdaterad: 2018-05-21 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund