Sex, unga och skolans – save the date 15 mars 2019

Efter 10 år som den självklara mötesplatsen för alla som arbetar med ungas sexuella och reproduktiva hälsa och rättigheter inom GR och Västra Götaland tar konferensen Sex, unga och skolans roll nu ett kliv framåt. Konferensen får ny inriktning, nytt innehåll – och blir nationell.

Den 15 mars 2019 anordnas Sex, unga och skolans rolls allra första rikskonferens. Temat för konferensen är ”Så skapar vi en svensk sex- och samlevnadsundervisning i världsklass” och utgångspunkten för programmet är den granskning av sex- och samlevnadsundervisningen som gjorts av Skolinspektionen.

Dagen kommer att innehålla föreläsningar från olika experter inom området och är ett unikt tillfälle för bland annat lärare, skolledare, representanter för elevhälsan och personal från ungdomsmottagning att utbyta erfarenheter med kollegor från hela landet. I och med satsningen på rikskonferensen kommer det i år inte att erbjudas någon konferens under hösten.

Mer information om rikskonferensen och programmet kommer efter sommaren.

 

Kontaktperson på GR: Thomas Lidén

Senast uppdaterad: 2018-05-24 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund