Nu kör vi - idag öppnar Gymnasiedagarna och Future Skills!

Idag slår portarna upp för Gymnasiedagarna och Future Skills. På plats finns drygt 100 gymnasieskolor och 40 branscher och företag som alla är redo att möta de 30 000 besökare som arrangören Göteborgsregionen (GR) räknar med under mässans tre dagar.

Sedan GR arrangerade Gymnasiedagarna för första gången 2000 har mässan vuxit och blivit en allt viktigare mötesplats för den som ska göra sitt gymnasieval, men även för vårdnadshavare som vill kunna stötta sina barn i det valet.

Kopplar samman gymnasievalet med arbetsmarknaden

Här kan ungdomar som ska göra sitt gymnasieval och deras vårdnadshavare lära sig mer om de gymnasieprogram som finns i regionen, samtidigt som de får en möjlighet att lära sig mer om hur arbetsmarknaden ser ut idag och i framtiden på den del som kallas Future Skills.

Det anordnas även flera föräldramöten där vårdnadshavare och barn kan få mer kunskap om gymnasievalet, framtida yrken och tips på hur man ska tänka i valet.

Bredare publik och fler aktiviteter

En ambition med årets mässa är att bidra till att skapa mer kvalitativa besök för alla besökare. Därför finns fler programpunkter, däribland flera aktiviteter som även riktar sig till arbetssökande, sfi- och vuxenstuderande.

I år finns information om mässan tillgänglig på fler språk, det hålls ett föräldramöte på arabiska, under torsdagen finns flera kortare seminarier som vänder sig främst till sfi-studenter och samtliga mässans dagar finns språkguider på plats som stöttar besökare i samtal.

Utmärkelsen delas ut under mässan

I år sker prisutdelningen för Utmärkelsen på mässgolvets stora scen. Priset uppmärksammar och premierar skolor, företag och yrkeslärare som arbetar långsiktigt, strategiskt och kvalitativt med samverkan mellan skola och arbetsliv.

På prisutdelningen träffar du bland annat förra årets vinnare som delar med sig av sitt arbete med kompetensförsörjning. De är en spännande källa till inspiration för ett väl fungerande arbete med samverkan mellan skola och arbetsliv.

Ägare och initiativtagare till utmärkelsen är regionens nätverk SAK-rådet. Vinnarna väljs ut av en jury bestående av representanter från näringslivet och fack (SAK-rådet) samt utbildningspolitiker.


Detta händer under mässan

Tisdag 9 oktober

  • Under dagen kommer P3 Star finnas på plats vid mässans stora scen
  • 17.00 & 19.00 Regionens största föräldramöte
  • 18:00 Föreläsningen Den digitala kostcirkeln med Gustav Martner


Onsdag 10 oktober

  • 15.00 Prisutdelning Utmärkelsen
  • 17.00 & 19.00 Regionens största föräldramöte
  • 18:00 Föreläsningen Den digitala kostcirkeln med Gustav Martner


Torsdag 11 oktober

  • Torsdagen bjuder på korta seminarier som vänder sig i första hand till dem som studerar på sfi och/eller är nya i Sverige.
  • 16.00 föräldramöte på arabiska

Varmt välkomna!


Kontakt Gymnasiedagarna: Wictoria Kovats

Kontakt Future Skills: Lena Sjöstrand


Gymnasiedagarna arrangeras av Göteborgsregionen (GR). Future Skills är ett samarbete mellan GR, Business Region Göteborg, Västra Götalandsregionen, Näringslivsgruppen vid Göteborg & Co och Arbetsförmedlingen.

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund