Heldag på temat digitalisering

I förra veckan genomfördes en fortbildningsdag för lärare inom Teknikcollege Göteborgsregionen med fokus på digital teknik. Evenemanget genomfördes i samarbete mellan Teknikcollege Göteborgsregionen, Göteborg Energi och den Göteborgsbaserade tankesmedjan Sustainability Circle.

Dagen bjöd på en rundvandring i Göteborg Energis värmeproduktionsanläggning.

Det fanns flera tankar bakom dagens tema. Digital teknik kommer inom näringslivet bli ett av de viktigaste konkurrensmedlen, men tekniken är också svaret på många utmaningar inom hållbarhetsområdet. Morgondagens digitala teknik kommer dessutom att bli den dagliga verkligheten för dagens elever när de kommer ut i arbetslivet

Dagens program

Ett fokus under dagen var hur digitalisering förändrar samhället och våra liv, genom en spännande föreläsning av Anders Källström från Sustainability Circle följt av en kortare workshop i mindre grupper. Henric Widén, även han från Sustainability Circle, berättade också om hur de nästan helt lyckats eliminera haveriet och om vad morgondagens medarbeta måste kunna för att lyckas.

Fortbildningsdagen hölls på Göteborgs Energi, och deltagarna bjöds dessutom på en rundvandring på Göteborgs Energis värmeproduktionsanläggning.

Vill du fördjupa dina kunskaper i digitalisering och hur den kommer påverka oss? Läs mer på https://www.sustainabilitycircle.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Kontaktperson på GR: Helene Stensson

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund