Göteborgsregionens utbud av introduktionsprogrammet Programinriktat val

Nu kan gymnasieskolorna börja lägga in sitt planerade utbud av Programinriktat val (IMV) inför gymnasievalet 2019.

Programinriktat val som ersätter introduktionsprogrammets Preparandutbildning (IMPRE) och Programinriktat individuellt val (IMPRO) syftar till att elever ska få en utbildning som är inriktad mot ett visst nationellt program och ska så snart som möjligt kunna antas till det nationella programmet.

Det nationella program som utbildningen är inriktad mot kan vara både ett yrkesprogram eller ett högskoleförberedande program och kan utformas både för en enskild elev och för en grupp elever.

Programinriktat val för grupp av elever kommer att vara sökbart via Göteborgsregionens webbplats för gymnasievalet medan val till IMV för enskild elev görs i samråd och med hjälp av studie- och yrkesvägledare.

Läs mer om Programinriktat val på Skolverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund