Inbjudan till digital workshop: Prao – så kan vi lyckas!

Nu hälsar vi både skola som arbetsliv välkomna till en workshop, där vi vill inspirera med goda exempel till arbetet med prao. Vi visar på hur arbetslivet kan komma igång och erbjuda praoplats och hur skola såväl som arbetsliv kan utveckla sin praoprocess. Och framförallt – skola och arbetsliv kan mötas!

Praoelever inom industrin pratar med handledare

Genom praon får elever i åttan och nian testa på hur det är att gå till jobbet. De möter olika branscher, provar arbetsuppgifter inom flera yrken och får möjlighet att reflektera kring vad de skulle vilja arbeta med i framtiden. En erfarenhet de sen kan väga in när de funderar kring kommande gymnasieval.

När skola och arbetsliv möts och samarbetar kan praon visa arbetsmarknadens möjligheter och vägen dit. Det är därför vi samlar skola och arbetsliv, för att ge en möjlighet till samtal och inspiration för att utveckla arbetet.

Välkommen på gemensam workshop!

Under workshopen blandas presentationer med samtal och grupparbeten. Syftet är att vi vill erbjuda ett stöd, genom att öppna upp för diskussion kring praoprocessen, inför, under och efter. Dessutom tipsar vi om metodmaterial och ger exempel på hur andra gör och har gjort.

När och var? 10 september kl. 15.00–17.00. Vi möts digitalt på Microsoft Teams.

För vem? Vi hälsar såväl skolpersonal som dig från arbetslivet välkomna!

Anmälan: Att delta är kostnadsfritt, för att få deltagarlänk till Teams anmäler du dig till workshopen här: trippus.net/2020-09-prao-workshoplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, senast den 4 september.

Program

  • Detta gör Göteborgsregionen (GR) kring praktik och kompetensförsörjning
  • Om praktikplatsen.se – ett verktyg som stöd för praosamordning.
  • Digitalt praomaterial – presentation av ny web för skola, elever och arbetsliv
  • Goda exempel från skola och arbetsliv för lyckad prao
  • Workshop – diskussioner och gemensam praktisk övning för skola och arbetsliv på temat – hur skapar vi goda förutsättningar för en lyckad prao

 

Välkommen med din anmälan!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Workshopen arrangeras av Göteborgsregionen (GR).


Kontaktperson på GR: Madelene Schöldberg, madelene.scholdberg(a)goteborgsregionen.se och Anne Belfrage, Anne.belfrage(a)goteborgsregionen.se

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund