Anmälan öppen: Sexualitet, unga och skolans roll

Hur arbetar vi med sexualitet, samtycke och relationer utifrån de reviderade läroplanerna? Det är temat för årets upplaga av den populära konferensen ”Sexualitet, unga och skolans roll”. Nu är anmälan öppen.

I de reviderade läroplanerna, som träder i krafthöstterminen 2022, byter kunskapsområdet sex och samlevnad namn till sexualitet, samtycke och relationer. Tonvikt läggs på att alla som arbetar i skolan ska utgå ifrån ett normmedvetet förhållningssätt och att kunskaper om sexualitet, relationer och samtycke samt hedersrelaterat våld och förtryck utvecklas kontinuerligt under elevernas utbildning.

Årets konferens har förändringarna i läroplanerna som utgångspunkt och innehåller såväl föreläsningar i helgrupp som valbara seminarier med möjlighet till särskild kunskapspåfyllning och erfarenhetsutbyte. Förhoppningen är att du som deltar ska få ökad kunskap om olika aspekter av sex, samtycke och relationer, och därmed en ökad trygghet i att arbeta vidare med frågorna.

Ny digital plattform

Målsättningen är att vi ska kunna mötas, utbyta erfarenheter och lära av varandra. Detta vill vi förstås fortsätta göra fler dagar om året och därför lanserar vi under konferensen en ny digital plattform, genom vilken skolpersonal kan mötas och få tillgång till kunskap och material om sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter.

  • Tid och plats: 3 november 9­–15. Konferensen är digital via Teams.
  • Mer information och anmälan hittar du härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
illustrationer med ungdomar samt texten "Anmäl dig idag! Begränsat antal platser."

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund