GR söker Projekt- och forskningsassistent

Vill du vara med och utveckla storstadsregionen med oss? Ansök om tjänsten senast den 15 augusti.

Om arbetsplatsen

Genom Göteborgsregionen (GR) arbetar 13 kommuner tillsammans för en miljon invånare. Sedan år 2000 har regionen vuxit med ca 250 000 invånare. Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi arbetar med: utbildning, arbetsmarknad, social välfärd, miljö och samhällsbyggnad.

På GR är vi cirka 200 engagerade kollegor som arbetar för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt. En stor del av GR:s verksamhet finansieras med externa medel i form av projektmedel, forskningsbidrag och deltagaravgifter. Våra tre kärnvärden, lyhördhet, handlingskraft och utveckling, är vägledande för vårt arbete.

Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen? Läs våra mål- och strategidokument www.goteborgsregionen.se/styrninglänk till annan webbplats.

Den aktuella tjänsten är placerad på FoU i Väst som är en forsknings- och utvecklingsenhet inom GR. På enheten arbetar idag cirka tio personer med forskning, utvärdering och andra former av kompetensstöd till medlemskommunerna.

Läs mer om FoU i Väst.

Arbetsuppgifter

Som projektassistent/forskningsassistent kommer du att bistå forskare och analytiker i planering, datainsamling, analys och presentation av inom verksamheten förekommande uppdrag. Du genomför självständigt viss datainsamling och sammanställning av resultat samt följer upp vissa projekt och satsningar. I rollen ingår även att hantera administrativa uppgifter kopplade till forsknings- och utvecklingsprojekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk utbildning motsvarande mastersnivå. Du ska ha grundläggande kunskap i forskningsmetodik och gärna erfarenhet av arbete i forskningsmiljö. Det är meriterande om du även har erfarenhet av utvecklingsarbete.

Vi ser att du som söker har en god analytisk förmåga samt en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är väl orienterad inom samhällsfrågor och har en förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar. Vidare är du lyhörd och bidrar till god dialog och samverkan samt har förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra.

GR strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Vikariat

Omfattning: Heltid tom 2022-06-17

Tillträde: 2021-09-13

Ansökan

Ansök senast: 2021-08-15

Ansökan görs endast via Offentliga jobb/Visma Recruit

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Göteborgsregionen (GR) samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit Offentliga jobb. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson på GR:

Margareta Forsberg
FoU-chef
Tfn. 031-335 5133, 0708-397885

Fackliga Företrädare:

Katarina Kjellqvist
Vision-representant
Tfn: 031-335 5002

Johan Borre
Saco-representant
Tfn: 031-335 5254

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund