GR söker Kommunikatör med inriktning mot sociala medier

Vill du vara med och utveckla storstadsregionen med oss? Ansök om tjänsten senast den 13 augusti.

Om Göteborgsregionen

Genom Göteborgsregionen (GR) arbetar 13 kommuner tillsammans för en miljon invånare. Sedan år 2000 har regionen vuxit med ca 250 000 invånare. Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi arbetar med: utbildning, arbetsmarknad, social välfärd, miljö och samhällsbyggnad.

På GR är vi cirka 200 engagerade kollegor som arbetar för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt. En stor del av GR:s verksamhet finansieras med externa medel i form av projektmedel, forskningsbidrag och deltagaravgifter. Våra tre kärnvärden, lyhördhet, handlingskraft och utveckling, är vägledande för vårt arbete.

Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen? Läs våra mål- och strategidokument www.goteborgsregionen.se/styrning

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som gillar kommunikation i alla dess former men mest kommunikation i sociala medier. Hos oss kommer du att jobba i nära samarbete med projektledarna och bistå dem i projektets olika operativa faser, allt från att ta fram presentationer, producera enklare filmer, arrangera events och aktiviteter till att driva projekten i sociala medier och andra webbaserade forum.

Till din hjälp kommer du att ha avdelningens strategiska kommunikatör.

Tjänsten innebär också att du kan komma att utföra arbete åt andra, till exempel andra avdelningar, någon av våra medlemskommuner eller andra kommunalförbund. I rollen behövs kreativitet, flexibilitet och en god portion initiativförmåga. Du har bra koll på trender och uttryck i sociala medier.

Några exempel på projekt som vi driver just nu är www.factmovement.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och www.minimeringsmastarna.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

På avdelningen miljö och samhällsbyggnad arbetar drygt 25 personer med frågor som rör allt från infrastruktur, kollektivtrafik och klimat till VA, avfall och klimatanpassning. Genom bra planering kan Göteborgsregionen växa på ett sätt som gynnar även kommande generationer. Det regionala perspektivet genomsyrar allt vi gör. Vi arbetar i hög utsträckning genom våra nätverk som består av tjänstepersoner från våra 13 medlemskommuner. Hos oss är det alltid mycket på gång och för att trivas hos oss behöver du vara utvecklingsorienterad och tycka om att jobba strukturerat även när det inte finns så tydliga ramar. Vi arbetar alla med frågor som engagerar och har kul på jobbet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Examen från universitet/högskola inom media och kommunikation, journalistik eller annan likvärdig utbildning.
  • God digital kompetens och bra koll på sociala medier och andra digitala plattformar.
  • Erfarenhet av att arbeta yrkesmässigt med sociala medier som kommunikationsplattform.
  • Erfarenhet av att producera enklare filmer för webb och sociala medier.
  • Utmärkta kunskaper i svenska språket och god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift.
  • Erfarenhet av att arbeta i Photoshop, Indesign, Illustrator och Officepaketet.

Vi ser det som meriterande om du även har:

  • Goda kunskaper i engelska.
  • Erfarenhet av arbete inom miljö- och samhällsbyggnadsområdet.
  • Goda kunskaper om layout.
  • Erfarenhet av att ta fram och utveckla innehåll för webb.

GR strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare. Provanställning på upp till 6 månader kan komma att tillämpas.
Omfattning: Heltid
Tillträde: I slutet av augusti eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-08-13

Ansökan görs endast via Offentliga jobb/Visma Recruit

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Göteborgsregionen (GR) samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit Offentliga jobb. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Kontaktperson på GR:
Amie Ramstedt
Enhetschef
Tfn. 031-335 5322, 0708-65 16 88

Björn Sundén
Enhetschef
Tfn. 031-335 5123, 0703-50 51 23

Fackliga Företrädare:

Katarina Kjellqvist
Vision-representant
Tfn:031-335 5002

Johan Borre
Saco-representant
Tfn: 031-335 5254

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund