GR söker Regionplanerare

Vill du vara med och utveckla storstadsregionen med oss? Ansök om tjänsten senast den 3 oktober.

Om Göteborgsregionen

Genom Göteborgsregionen (GR) arbetar 13 kommuner tillsammans för en miljon invånare. Sedan år 2000 har regionen vuxit med ca 250 000 invånare. Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi arbetar med: utbildning, arbetsmarknad, social välfärd, miljö och samhällsbyggnad.

På GR är vi cirka 200 engagerade kollegor som arbetar för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt. En stor del av GR:s verksamhet finansieras med externa medel i form av projektmedel, forskningsbidrag och deltagaravgifter. Våra tre kärnvärden, lyhördhet, handlingskraft och utveckling, är vägledande för vårt arbete.

Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen? Läs våra mål- och strategidokument www.goteborgsregionen.se/styrning

Arbetsuppgifter

På avdelningen Miljö och samhällsbyggnad arbetar drygt 25 personer med frågor som rör allt från infrastruktur, kollektivtrafik och klimat till VA, avfall och klimatanpassning. Genom bra planering kan Göteborgsregionen växa på ett sätt som gynnar även kommande generationer. Det regionala perspektivet genomsyrar allt vi gör. Vi arbetar i hög utsträckning genom våra nätverk som består av tjänstepersoner från våra 13 medlemskommuner. Hos oss är det alltid mycket på gång och för att trivas hos oss behöver du vara utvecklingsorienterad och tycka om att jobba strukturerat även när det inte finns så tydliga ramar. Vi arbetar alla med frågor som engagerar och har kul på jobbet.

Som regionplanerare arbetar du främst strategiskt och i mycket nära samarbete med våra medlemskommuner. Du tar din utgångspunkt i det regionala perspektivet och arbetar för en hållbar regional tillväxt. Arbetet sker i stor utsträckning genom att leda nätverk, arbetsgrupper, projekt och processer.

Vi söker nu en regionplanerare med inriktning på strategiska samhällsplaneringsfrågor. I rollen som regionplanerare kommer du även arbeta med strategiska grön- och blåstrukturfrågor som en del i en hållbar samhällsplanering. Detta gör du bl.a. genom att i samverkan och projekt;

  • identifiera nuvarande och kommande utmaningar
  • ta fram analyser
  • arbeta fram regionala bilder

Arbetet sker i nära samarbete med regionplanerare främst kopplat till översiktlig planering, infrastruktur och kollektivtrafik.

En betydande del av utvecklingsarbetet sker i projektform tillsammans med såväl medlemskommuner som andra relevanta aktörer. Projekten är ofta extern- eller samfinansierade och i din roll som regionplanerare initierar du såväl som söker finansiering och driver olika projekt inom ditt ansvarsområde.

Uppdraget innebär också samverkan och nära kontakter med statliga och regionala aktörer och externa finansiärer.

Kvalifikationer

Vi söker dig kunnig och erfaren samhällsplanerare med relevant akademisk examen inom fysisk planering, t ex BTH eller Chalmers arkitektur. Du har kunskap om grön-/blåstruktur som en del av en hållbar samhällsplanering. Vidare har du erfarenhet av projekt- och processledning och känner dig trygg med att leda olika typer av grupper.

Vi ser det som meriterande om du även har erfarenhet av att arbeta med målkonflikter och synergier, ekonomiskt projektledaransvar samt erfarenhet av arbete inom kommunal och/eller regional samhällsplanering.

Som person ser vi att du är strukturerad, flexibel och initiativrik med en förmåga att tänka långsiktigt. Du kan arbeta på såväl strategisk som operativ nivå, är lyhörd samt har en god kommunikativ förmåga. Du gillar att arbeta både självständigt och i grupp, är lätt att samarbeta med och tycker om att driva och leda i olika utvecklingsprocesser.

GR strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning på upp till 6 månader kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-03

Ansökan görs endast via Offentliga jobb/Visma Recruit

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Göteborgsregionen (GR) samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit Offentliga jobb. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Kontaktperson på GR:
Amie Ramstedt
Enhetschef
Tfn. 031-335 5322, 0708-65 16 88

Björn Sundén
Enhetschef
Tfn. 031-335 5123, 0703-50 51 23

Fackliga Företrädare:

Katarina Kjellqvist
Vision-representant
Tfn:031-335 5002

Johan Borre
Saco-representant
Tfn: 031-335 5254

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund