GR söker Enhetschef inom Miljö och samhällsbyggnad

Vill du vara med och utveckla storstadsregionen med oss? Ansök om tjänsten senast den 15 juni.

Om Göteborgsregionen

Genom Göteborgsregionen (GR) arbetar 13 kommuner tillsammans för en miljon invånare. Sedan år 2000 har regionen vuxit med ca 250 000 invånare. Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi arbetar med: utbildning, arbetsmarknad, social välfärd, miljö och samhällsbyggnad.

På GR är vi cirka 200 engagerade kollegor som arbetar för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt. En stor del av GR:s verksamhet finansieras med externa medel i form av projektmedel, forskningsbidrag och deltagaravgifter. Våra tre kärnvärden, lyhördhet, handlingskraft och utveckling, är vägledande för vårt arbete.

Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen? Läs våra mål- och strategidokument www.goteborgsregionen.se/styrning

Arbetsuppgifter

Inom GR:s avdelning Miljö och samhällsbyggnad arbetar vi med frågor som rör utveckling av storstadsregionen, främst inom fysisk planering, infrastruktur, vattenförsörjning, avfallsplanering, utveckling av regionens natur- och kustområden mm. Genom gemensam planering kan Göteborgsregionen växa på ett sätt som gynnar både dagens och framtida invånare.

Vi söker nu en enhetschef som ska ansvara för en av våra två enheter vid avdelningen Miljö och samhällsbyggnad. Enheten består av tolv kompetenta och drivande medarbetare. Du jobbar i nära samarbete med den andra enhetschefen där ni bland annat har ett delat ansvar för ekonomi och dagliga personalfrågor. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp samt rapporterar till avdelningschef.

Som chef på Göteborgsregionen (GR) ingår du i ett sammanhang där ditt uppdrag är att positionera GR som en framstående arena för utveckling genom mellankommunal samverkan. Detta innebär att skapa mervärde för medlemskommunerna, tillsammans med medlemskommunerna, dina kollegor och medarbetare. Du har ett stort ansvar för att utveckla goda relationer och samverkan med förtroendevalda och anställda i medlemskommunerna samt övriga samarbetspartners. Du hanterar komplexitet i såväl verksamhet som i ditt dagliga ledarskap.

I ditt uppdrag ingår att initiera, planera, genomföra, följa upp och utveckla verksamheten inom Miljö och samhällsbyggnads verksamhetsområde. Genom att vara lyhörd och utvecklingsorienterad skapar du förutsättningar för en verksamhet med en stor del externfinansierad ekonomi.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och erfarenhet av ledarskap där fokus legat på utvecklingsfrågor. Du har god kännedom om miljöfrågor och samhällsplanering på strategisk nivå, förmågan att se samhällsutvecklingens alla delar i en helhet är avgörande för att nå verksamhetsmålen. Du är bekväm i en verksamhet med diversifierad ekonomi. Det är meriterande om du även har kännedom om regionala utvecklingsfrågor samt kännedom om extern projektfinansiering.

Kommunikationen är viktig för att skapa en sammanhållen och effektiv organisation. Som enhetschef behöver du på ett bra sätt kunna göra organisationens övergripande mål och strategier kända. Du är nyfiken på omvärlden och ser möjligheter men har också förmågan att analysera risker och bedöma konsekvenser.

Medarbetarna är organisationens största tillgång. Som enhetschef är du trygg i ditt ledarskap, du har i uppdrag att stödja medarbetaren att hitta sin fulla potential och se sin roll i helheten för att växa i sin professionella gärning. Det innebär ett närvarande ledarskap där du förväntas stödja, utmana, inspirera, uppmuntra, vägleda och motivera medarbetarna och där din roll blir att skapa jordmån för medarbetarnas kreativitet. Samtidigt ska du kunna vara tydlig med krav och förväntningar på medarbetarens prestation samt ha mod att också leda i svåra situationer. Genom ditt ansvarstagande och med stöd av dina kunskaper, dina förmågor, din erfarenhet och din vilja att leda söker vi dig som kan vara en förebild när det gäller att omsätta vår värdegrund och våra kärnvärden - lyhördhet, handlingskraft och utveckling - i praktiken.

GR strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Vi intervjuar löpande, under framförallt vecka 24 och 25, varför vi gärna ser din ansökan så snart som möjligt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-11-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-06-15

Ansökan görs endast via Offentliga jobb/Visma Recruit

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Göteborgsregionen (GR) samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit Offentliga jobb. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktpersoner på GR:

Maria Sigroth
Avdelningschef
Tfn: 031-335 5073, 0721-57 16 81

Linda Angborn
HR-strateg
Tfn: 031-335 5059, 0731-52 59 87

Fackliga Företrädare:

Anders Hemborg
Saco-representant
Tfn: 031-335 5072

Katarina Kjellqvist
Vision-representant
Tfn:031-335 5002
Senast uppdaterad: 2020-05-28 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund