GR söker Utvecklingsledare IT

Vill du vara med och leda arbetet med IT-utveckling för regionens behov? Ansök om tjänsten senast den 16 juni.

Om Göteborgsregionen

Genom Göteborgsregionen (GR) arbetar 13 kommuner tillsammans för en miljon invånare. Sedan år 2000 har regionen vuxit med ca 250 000 invånare. Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi arbetar med: utbildning, arbetsmarknad, social välfärd, miljö och samhällsbyggnad.

På GR är vi cirka 200 engagerade kollegor som arbetar för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt. En stor del av GR:s verksamhet finansieras med externa medel i form av projektmedel, forskningsbidrag och deltagaravgifter. Våra tre kärnvärden, lyhördhet, handlingskraft och utveckling, är vägledande för vårt arbete.

Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen? Läs våra mål- och strategidokument www.goteborgsregionen.se/styrning

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och leda arbetet med IT-utveckling för regionens behov?

IT-utvecklingsenheten på GR utvecklar och förvaltar system och verktyg utifrån behov och efterfrågan i Göteborgsregionens kommuner. Vi har bland annat skapat IT-system som administrerar hela regionens gymnasieantagning, som samordnar praktikplatser för tiotusentals elever, studenter och företag varje år samt hanterar beställning av läromedel för samtliga kommuners skolor och förskolor. Flera av systemen används idag även av ett antal andra regioner och kommuner runt om i landet. Utöver detta bygger vi också webbplatser för såväl organisationens egna projekt som på uppdrag av våra kommuner.

Enheten består idag av sex systemutvecklare, en teknisk projektledare och en förvaltningsledare. Nu söker vi dig som vill vara med och leda och utveckla detta viktiga arbete.

I rollen som utvecklingsledare inom IT kommer du att arbeta på både operativ och strategisk nivå. Du är har en nyckelroll med stort mandat och utrymme att driva, utveckla och leda stora delar av arbetet framåt samtidigt som du har stort operativt ansvar där du driver det dagliga arbetet. Du fungerar även som kontakt och finns som stöd för våra beställare. Du har inte personalansvar men är den som leder och fördelar det operativa arbetet och har stort utrymme och mandat för beslutsfattande i arbetet.

IT-enheten hör till avdelning Utbildning vid Göteborgsregionen (GR). Inom Utbildning arbetar omkring 90 medarbetare med frågor som rör alltifrån skolutveckling, kompetensförsörjning och digitalisering till vuxenutbildning, gymnasiesamverkan och ledarutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant utbildning inom IT, gärna på högskolenivå, eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har en hög teknisk kompetens med flera års erfarenhet från arbete med utveckling av system. Vidare har du erfarenhet från en arbetsledande roll och har tidigare jobbat som exempelvis projektledare, teamledare eller scrum master. Du har även goda kunskaper och aktuell erfarenhet av lean/agila arbetssätt och metoder.

Som utvecklingsledare inom IT behöver du ha en förmåga att snabbt sätta dig in i organisationens behov och utifrån detta identifiera utvecklingsområden inom IT. Du ska kunna arbeta både övergripande och förstå komplexa frågor, samtidigt som du ska kunna bryta ned och förstå detaljfrågor och på ett tydligt sätt förklara bilden för dina kollegor. Vidare är du innovativ och gillar att skapa nya projekt och möjligheter utifrån befintliga system. Du ska själv kunna ta initiativ till förändring och utveckling där du ser att det behövs. Du ska självständigt planera, driva och fullfölja processer.

GR strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-08-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-06-16

Ansökan görs endast via Offentliga jobb/Visma Recruit

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Göteborgsregionen (GR) samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit Offentliga jobb. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktpersoner på GR:

Rasim Avdic
Enhetschef
Tfn: 031-335 5103, 0708-22 99 95

Henrik Jademyr
Systemutvecklare
Tfn: 031-335 5010, 0708-63 43 64

Fackliga Företrädare:

Anders Hemborg
Saco-representant
Tfn: 031-335 5072

Katarina Kjellqvist
Vision-representant
Tfn:031-335 5002
Senast uppdaterad: 2020-06-02 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund