GR söker Projektledare med fokus på samverkan

Vill du vara med och utveckla storstadsregionen med oss? Ansök om tjänsten senast den 13 september.

Om Göteborgsregionen

Genom Göteborgsregionen (GR) arbetar 13 kommuner tillsammans för en miljon invånare. Sedan år 2000 har regionen vuxit med ca 250 000 invånare. Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi arbetar med: utbildning, arbetsmarknad, social välfärd, miljö och samhällsbyggnad.

På GR är vi cirka 200 engagerade kollegor som arbetar för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt. En stor del av GR:s verksamhet finansieras med externa medel i form av projektmedel, forskningsbidrag och deltagaravgifter. Våra tre kärnvärden, lyhördhet, handlingskraft och utveckling, är vägledande för vårt arbete.

Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen? Läs våra mål- och strategidokument www.goteborgsregionen.se/styrning

Arbetsuppgifter

Utbildningsavdelningen söker en senior projektledare som kan driva avdelningsövergripande processer med fokus på extern samverkan. Projektledaren kommer att stötta såväl befintliga projekt och processer som att initiera nya. Stort fokus ligger på frågor som rör kompetensförsörjning, såväl kommunernas egen som näringslivets behov av kompetens, där prioriterade samverkansparter finns inom akademi och näringsliv. Vidare handlar tjänsten om att kartlägga, utvärdera och utveckla samverkansformer för interaktionen mellan medlemskommunerna - akademi - näringsliv - samt andra relevanta aktörer. För projektledaren handlar det om att utifrån GR:s prioriterade områden säkerställa effektiva och kvalitativa former för samverkan som syftar till en hög utväxling och uppväxling av kommunernas arbete.

Vi söker dig som har erfarenhet från strategiskt utvecklingsarbete inom offentlig sektor, utbildningsfrågor och samverkan. Du behöver ha en analytisk förmåga där det handlar om att i ett första skede se helheten, för att sedan kunna bryta ned processen i olika delar och moment. Arbetet är såväl strategiskt som operativt och handlar om att kunna initiera, utveckla och driva utvecklingsinsatser från idé till verklig produkt.

Utöver kunskap om offentlig sektor och utbildningsområdet krävs att du kan företräda verksamheten och våra utvecklingsprojekt genom att vara en god kommunikatör i både små och stora sammanhang. Det innebär bland annat att du kan anpassa förhållningssätt och strategi utifrån vilka du möter. Inom ramen för uppdraget produceras en hel del dokument, rapporter, presentationer och PM vilket innebär att du bör kunna uttrycka dig mycket väl i skrift.

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker tjänsten har en relevant högskoleutbildning samt flera års erfarenhet av projektledning och processledning inom offentlig sektor med tydligt fokus på samverkan.

Du har god kännedom om att arbeta i en politiskt styrd organisation med koppling till utbildningsfrågor. Vidare ser vi också behov av att du kommer in med egna nätverk och kontakter som möjliggör det utvecklingsarbete vi avser med rekryteringen. Vi tror att du har arbetat inom en samverkansorganisation och har rört dig mellan offentlig sektor - akademi och näringsliv under flera år och fortsatt vill göra skillnad för regionen. Kompetens och erfarenhet som rör strategisk kommunikation är meriterande.

Du tycker om att ha ansvar, ta egna initiativ och får saker gjort. Rollen kräver att du arbetar strukturerat, målmedvetet och systematiskt såväl självständigt som i grupp. Du har en god pedagogisk förmåga och kan utmana och entusiasmera chefer och medarbetare, men också vara bekväm i att ta ett steg tillbaka och observera och analysera befintliga processer. Vidare har du lätt för att knyta an till människor och har ett stort intresse av att skapa varaktiga relationer och nätverk.

GR strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 1 år med möjlighet till förlängning.
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-09-13

Ansökan görs endast via Offentliga jobb/Visma Recruit

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Göteborgsregionen (GR) samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit Offentliga jobb. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktpersoner på GR:

Sofia Larsson
Verksamhetschef
Tfn. 031-335 5104, 0703-75 27 03
 

Fackliga Företrädare:

Anders Hemborg
Saco-representant
Tfn: 031-335 5072

Katarina Kjellqvist
Vision-representant
Tfn:031-335 5002
Senast uppdaterad: 2020-08-31 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund