Ansvarig för kommunikationsarbetet med fokus på utbildning och kompetensförsörjning

Vill du vara med och utveckla storstadsregionen med oss? Ansök om tjänsten senast den 24 september

Om Göteborgsregionen

Genom Göteborgsregionen (GR) arbetar 13 kommuner tillsammans för en miljon invånare. Sedan år 2000 har regionen vuxit med ca 250 000 invånare. Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi arbetar med: utbildning, arbetsmarknad, social välfärd, miljö och samhällsbyggnad.

På GR är vi cirka 200 engagerade kollegor som arbetar för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt. En stor del av GR:s verksamhet finansieras med externa medel i form av projektmedel, forskningsbidrag och deltagaravgifter. Våra tre kärnvärden, lyhördhet, handlingskraft och utveckling, är vägledande för vårt arbete.

Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen? Läs våra mål- och strategidokument. www.goteborgsregionen.se/styrning

Arbetsuppgifter

Är du en driven och kommunikativ samhällsvetare? Eller kommunikatör med erfarenhet av att arbeta med frågor som rör utbildning och kompetensförsörjning? Hos oss kommer du ansvara för både avdelningens övergripande kommunikationsarbete och för kommunikationen inom några av våra större projekt. Stort fokus ligger på att kommunicera vårt arbete med kompetensförsörjning, både strategiskt och operativt. Du jobbar nära chefer och projektledare men förväntas vara självgående och ta egna initiativ.

De övergripande delarna avser att kommunicera verksamhetens insatser och projekt där du med hjälp av chefer och medarbetare skapar såväl strategi som form och innehåll för intern och extern kommunikation. Du är avdelningens röst i det GR-gemensamma kommunikationsarbetet och bidrar med kunskap om strategisk kommunikation.

Du är också ansvarig för kommunikationen i några av avdelningens större utvecklingsprojekt med fokus på kompetensförsörjning, dels skolans egen kompetensförsörjning där vi arbetar med branschråd för att möta lärarbristen. Dels arbetar vi brett med näringslivets behov av kompetens och omställning i samverkan med flera regionala och nationella aktörer. Häri finns ett stort behov av kompetens som rör komplexa samverkansprojekt.

Du kommer att tillhöra avdelning Utbildning, där omkring 90 medarbetare arbetar med frågor som rör alltifrån skolutveckling, kompetensförsörjning och digitalisering till vuxenutbildning, gymnasiesamverkan och ledarutveckling.

Se gärna filmerna om avdelningens verksamhet:

Detta gör Göteborgsregionens avdelning för Utbildning länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Avdelning Utbildnings verksamhetsberättelse 2019länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Webbplats www.goteborgsregionen.se/utbildning

Kvalifikationer

  • Du har examen från universitet/högskola inom samhällsvetenskap/statsvetenskap och/eller media och kommunikation, journalistik eller annan likvärdig utbildning.
  • Du har minst fem års erfarenhet av arbete som du kan koppla till det vi söker; strategiskt kommunikationsarbete, strategiskt arbete inom offentlig sektor, utbildnings/kompetensförsörjningsfrågor, utvecklingsarbete.
  • Du är en driven och stilsäker skribent som enkelt anpassar innehållet till olika kanaler och målgrupper.
  • Du har en förmåga att kunna plocka ned komplexa frågor till begriplighet i såväl språk som text.
  • Kunskap och erfarenhet från arbete med regional utveckling, utbildningsfrågor och/eller kompetensförsörjning är meriterande.
  • Att du befunnit dig i både offentlig och privat sektor är meriterande. Likaså erfarenhet från liknande samverkansorganisationer/sammanhang.

Personliga egenskaper:

  • Du är flexibel, självgående, initiativtagande och har en förmåga att snabbt kunna sätta dig in i saker.
  • Du är strukturerad och jobbar gärna i flera processer samtidigt.
  • Du har lätt för att samarbeta med andra i olika konstellationer.
  • Du drivs av samhällsengagemang och vill göra skillnad.

GR strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 1 år med möjlighet till förlängning.
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-11-01

Ansökan

Ansök senast: 2020-09-24

Ansökan görs endast via Offentliga jobb/Visma Recruit

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Göteborgsregionen (GR) samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit Offentliga jobb. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktpersoner på GR:

Sofia Larsson
Verksamhetschef
Tfn. 031-335 5104, 0703-75 27 03
 

Fackliga Företrädare:

Anders Hemborg
Saco-representant
Tfn: 031-335 5072

Katarina Kjellqvist
Vision-representant
Tfn:031-335 5002
Senast uppdaterad: 2020-09-03 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund