GR söker Projektledare med fokus på skolutveckling och samverkan skola-arbetsliv

Vill du vara med och utveckla storstadsregionen med oss? Ansök om tjänsten senast den 21 oktober.

Om Göteborgsregionen

Genom Göteborgsregionen (GR) arbetar 13 kommuner tillsammans för en miljon invånare. Sedan år 2000 har regionen vuxit med ca 250 000 invånare. Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi arbetar med: utbildning, arbetsmarknad, social välfärd, miljö och samhällsbyggnad.

På GR är vi cirka 200 engagerade kollegor som arbetar för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt. En stor del av GR:s verksamhet finansieras med externa medel i form av projektmedel, forskningsbidrag och deltagaravgifter. Våra tre kärnvärden, lyhördhet, handlingskraft och utveckling, är vägledande för vårt arbete.

Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen? Läs våra mål- och strategidokument www.goteborgsregionen.se/styrning

Arbetsuppgifter

Vår utbildningsavdelning växer och vi söker en engagerad och erfaren projektledare som vill arbeta med skolutveckling inom området skola-arbetsliv. Här söker vi dig som har en bakgrund i skolan samtidigt som du har erfarenheter från andra områden inom arbetslivet.

Ett av våra fokusområden är den långsiktiga kompetensförsörjningen i Göteborgsregionen. Vi arbetar för att främja samverkan mellan skola och arbetsliv i syfte att framtidsrusta unga människor att genomföra välgrundade studie- och yrkesval samt för att motverka utanförskap.

Idag stöttar vi kommuner, skolor, branscher och företag i att skapa och kvalitetssäkra aktiviteter och utvecklingsprojekt där skola och arbetsliv samverkar. Det gör vi genom att erbjuda samordning, processtöd, kartläggningar och kompetensutveckling.

Nu behöver vi stärka och ytterligare vässa vår kompetens för att kunna möta regionens behov. Därför söker vi en person med engagemang, kunskap och erfarenhet som kan komplettera vårt team.

Hos oss hittar du en dynamisk arbetsplats med många engagerade och kunniga kollegor. Här finns stora möjligheter att påverka arbetet, utvecklas med organisationen och inte minst, göra verklig skillnad för regionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är väl förtrogen med skolan och arbetslivets förutsättningar och behov. Din roll kommer att formas utifrån de behov och insatser som finns i kommunernas och arbetslivets verksamheter. Det kan handla om att driva utvecklingsprocesser, stödja kommuner i arbetet med nuläges- och behovsanalys, leda kompetensutvecklingsinsatser, genomföra temapass med elever och att ge olika grupper processtöd i sitt arbete.

Vi ser att du som söker tjänsten har en relevant högskoleutbildning samt erfarenhet av projektledning och processledning inom offentlig sektor. Du har flera års yrkeserfarenhet inom skolan samtidigt som du har erfarenheter från andra områden inom arbetslivet. Vi ser också att du har en god förmåga att kommunicera i tal och skrift samt väl utvecklad digital kompetens. Erfarenhet av att projektleda utvecklingsarbete mellan skola och arbetsliv, skriva olika typer av ansökningar samt kartläggningsarbete är meriterande.

Vi tror att du tycker om att driva processer från ax till limpa och att du trivs i en roll som du själv är med och utformar. Du har en god pedagogisk förmåga och kan utmana och entusiasmera chefer och medarbetare, men också vara bekväm att ta ett steg tillbaka och observera och analysera befintliga processer.

Du är kreativ, har ett entreprenöriellt förhållningssätt och en stark vilja att påverka, utveckla och stärka kompetensförsörjningen inom vår region. Rollen kräver att du arbetar strukturerat, målmedvetet och systematiskt samt att du inte är rädd för att ta egna initiativ. Du ska vara bekväm med att både jobba självständigt och i grupp. Du har lätt för att knyta an till människor och har ett stort intresse för att skapa varaktiga relationer och nätverk. Vi tror att du har rört dig mellan offentlig sektor - och näringsliv och vill göra skillnad för både kommunen och regionen.

GR strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 1 år med möjlighet till förlängning.
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-10-21

Ansökan görs endast via Offentliga jobb/Visma Recruit

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Göteborgsregionen (GR) samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit Offentliga jobb. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktpersoner på GR:

Johanna Redelius
Enhetschef
Tfn. 031-335 5036 0708-74 22 68
 

Fackliga Företrädare:

Anders Hemborg
Saco-representant
Tfn: 031-335 5072

Katarina Kjellqvist
Vision-representant
Tfn:031-335 5002
Senast uppdaterad: 2020-10-07 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund