GR söker Operativ kommunikatör

Vill du vara med och utveckla storstadsregionen med oss? Ansök om tjänsten senast den 5 oktober.

Om Göteborgsregionen

Genom Göteborgsregionen (GR) arbetar 13 kommuner tillsammans för en miljon invånare. Sedan år 2000 har regionen vuxit med ca 250 000 invånare. Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi arbetar med: utbildning, arbetsmarknad, social välfärd, miljö och samhällsbyggnad.

På GR är vi cirka 200 engagerade kollegor som arbetar för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt. En stor del av GR:s verksamhet finansieras med externa medel i form av projektmedel, forskningsbidrag och deltagaravgifter. Våra tre kärnvärden, lyhördhet, handlingskraft och utveckling, är vägledande för vårt arbete.

Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen? Läs våra mål- och strategidokument www.goteborgsregionen.se/styrning

Arbetsuppgifter

Nu söker Göteborgsregionen en kommunikatör med fokus på det operativa arbetet. Är du bra på att skriva både korta och längre texter och snabbt kunna sätta dig in i nya ämnen? Har du erfarenhet av att både producera och publicera digitalt innehåll och är van vid att arbeta med såväl formgivning som sociala medier, blogg, SEO-anpassade texter och nyhetsbrev?
Då är du kanske personen vi söker!

Göteborgsregionens avdelning för utbildning söker nu en kommunikatör för det operativa kommunikationsarbetet. Vi tror att du både kan ta fram och skapa innehåll för en enklare webbplats i t.ex. Wordpress, sätta formen på en rapport och fixa en kortare film för webb och sociala medier. Det kommer även att finnas möjlighet för dig att vara med och utveckla arbetet med organisationens sociala kanaler.

Du kommer att tillhöra enheten för skola-arbetslivsfrågor och kommer att arbeta nära kollegor med olika yrkesroller i ett antal olika projektteam. En del av tjänsten handlar också om att stötta övriga verksamheten gällande kommunikation. Du jobbar tillsammans med projektledare och andra kollegor men förväntas vara självgående och ta egna initiativ.

Du kommer bland annat att ansvara för kommunikationsarbetet för regionens största gymnasiemässa med 35 000 besökare (gymnasiedagarna.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster), större EU-projekt med fokus på att få fler unga att gå klart skolan samt utformning och korrektur av t.ex. inbjudningar till event och texter för webb. Du kommer också att vara den som ansvarar för avdelningens arbete med webb och andra digitala kanaler.

Kvalifikationer

  • Du har eftergymnasial examen inom media och kommunikation, journalistik eller annan likvärdig utbildning.
  • Du har ett par års erfarenhet av kommunikationsarbete, gärna i offentlig verksamhet.
  • Du är en driven och stilsäker skribent som enkelt anpassar innehållet till olika kanaler och målgrupper.
  • Du har goda kunskaper i webbpublicering, formgivning, sociala medier och enklare filmproduktion.

  • Du är flexibel, självgående, initiativtagande och har en förmåga att snabbt kunna sätta dig in i saker.
  • Du är strukturerad och jobbar gärna i flera processer samtidigt.
  • Du har lätt för att samarbeta med andra i olika konstellationer.
  • Du drivs av samhällsengagemang och vill göra skillnad.

GR strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Du kommer att tillhöra avdelning Utbildning, där omkring 90 medarbetare arbetar med frågor som rör alltifrån skolutveckling, kompetensförsörjning och digitalisering till vuxenutbildning, gymnasiesamverkan och ledarutveckling. Se gärna filmerna om avdelningens verksamhet:

Anställningens omfattning

Anställningsform: 1 års visstidsanställning med möjlighet till förlängning.
Omfattning: Heltid
Tillträde: 1 november 2020 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-10-05

Ansökan görs endast via Offentliga jobb/Visma Recruit

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Göteborgsregionen (GR) samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit Offentliga jobb. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktpersoner på GR:

Johanna Redelius
Enhetschef
Tfn. 031-335 5036 0708-74 22 68
 

Fackliga Företrädare:

Anders Hemborg
Saco-representant
Tfn: 031-335 5072

Katarina Kjellqvist
Vision-representant
Tfn:031-335 5002
Senast uppdaterad: 2020-09-25 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund