GR söker erfaren systemarkitekt med hjärtat på rätta stället

Vill du vara med och utveckla storstadsregionen med oss? Ansök om tjänsten senast den 21 oktober.

Arbetsuppgifter

- Mamma, vad gör du egentligen på jobbet?
- Jag säkerställer att du på ett enkelt sätt kan söka vilken gymnasieutbildning du vill i hela regionen! Och jag ser till att din och alla andras ansökningar behandlas på lika villkor!
- Jaha! Mer då?
- Det system för läromedelshantering som vi utvecklar ger din lärare möjlighet att lägga lite mer tid på dig istället för administration! Och utan att din lärare behöver tänka på det så ser vi till att skolans pengar räcker lite längre genom samverkan med andra skolor och därmed bättre pris på dina böcker och digitala läromedel!
- Är det allt du gör?
- Nej, jag ser också till så att du och dina vänner kan söka praktikplatser på lika villkor så att inte bara barn, vars föräldrar har bra kontaktnät i samhället, får den chansen. Och som om inte det vore nog så får jag varje dag chansen att jobba för att göra din skolgång lite bättre med digitaliseringens hjälp!
- Coolt!

Kan du svara på vad du gör på jobbet när någon frågar? Det kan vi!

IT-utvecklingsenheten hör till vår avdelning Utbildning. Inom Utbildning arbetar omkring 90 medarbetare med frågor som rör alltifrån skolutveckling, kompetensförsörjning och digitalisering till vuxenutbildning, gymnasiesamverkan och ledarutveckling.

IT-utvecklingsenheten på GR utvecklar och förvaltar system och verktyg utifrån behov och efterfrågan i Göteborgsregionens kommuner. Vi har bland annat skapat IT-system som administrerar hela regionens gymnasieantagning, som samordnar praktikplatser för tiotusentals elever, studenter och företag varje år samt hanterar beställning av läromedel för samtliga kommuners skolor och förskolor. Flera av systemen används idag även av ett antal andra regioner och kommuner runt om i landet. Utöver detta bygger vi också webbplatser för såväl organisationens egna projekt som på uppdrag av våra kommuner.

Enheten består idag av fem systemutvecklare, en teknisk projektledare, en förvaltningsledare och en utvecklingsledare. Nu söker vi dig som vill vara med och bli en nyckelspelare i detta team!

I din roll kommer du att vara involverad i de flesta av systemen som räknats upp ovan och i en hel del nya som vi tillsammans med verksamheten arbetar fram. Du kommer att jobba tillsammans med teamet i arkitekturella frågeställningar både på ett övergripande plan och i det operativa arbetet. Det är en bred roll som sträcker sig ifrån framtagande och förvaltande av referensarkitektur till att med uppkavlade ärmar dyka djupt ner i koden. Fördelningen däremellan kommer att variera över tiden utifrån aktuella utmaningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en erfaren systemarkitekt med blicken framåt, hjärtat på rätt ställe och fötterna rotade i tekniken! Du har varit med tillräckligt länge för att förstå att verkligheten ofta är komplex och att nytt behöver ta hänsyn till befintligt. Vi jobbar teambaserat med en DevOps-liknande ansats där ett ödmjukt och öppet förhållningssätt till omvärlden och varandra är en förutsättning för framgång.

Vi arbetar idag främst med .NET, React och MS SQL när vi utvecklar så dessa har du sannolikt ett par års erfarenhet inom. Likaså är ELK-Stacken något vi gärna använder så erfarenhet därifrån är mycket meriterande. På verktygssidan använder vi stora delar av Azure DevOps i vår utvecklings- och deployprocess med tillhörande GIT-repo. Blickar vi lite framåt så skadar det inte om du har med dig erfarenhet ifrån molnbaserad arkitektur och då gärna Azure.

En del i GR:s strategiska inriktning är att för våra medlemskommuners räkning hjälpa till att driva innovation i regionen. Detta återspeglas i alla våra roller och inte minst i denna roll så initiativförmåga, driv och i många fall beslutsamhet är en nyckel för att vi skall ta oss i den riktningen.

GR strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse, gärna så snart som möjligt.

Ansökan

Ansök senast: 2020-10-21

Ansökan görs endast via Offentliga jobb/Visma Recruit

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Göteborgsregionen (GR) samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit Offentliga jobb. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Om Göteborgsregionen

Genom Göteborgsregionen (GR) arbetar 13 kommuner tillsammans för en miljon invånare. Sedan år 2000 har regionen vuxit med ca 250 000 invånare. Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi arbetar med: utbildning, arbetsmarknad, social välfärd, miljö och samhällsbyggnad.

På GR är vi cirka 200 engagerade kollegor som arbetar för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt. En stor del av GR:s verksamhet finansieras med externa medel i form av projektmedel, forskningsbidrag och deltagaravgifter. Våra tre kärnvärden, lyhördhet, handlingskraft och utveckling, är vägledande för vårt arbete.

Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen? Läs våra mål- och strategidokument www.goteborgsregionen.se/styrning


Kontaktpersoner på GR:

Rasim Avdic
Enhetschef
Tfn: 031-335 5103, 0708-22 99 95

Johan Noldal
Utvecklingsledare
Tfn: 031-335 5149, 0768-93 92 77

Fackliga Företrädare:

Anders Hemborg
Saco-representant
Tfn: 031-335 5072

Katarina Kjellqvist
Vision-representant
Tfn:031-335 5002
Senast uppdaterad: 2021-01-20 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund