GR söker Kommunikatör till avdelning Miljö och samhällsbyggnad

Vill du vara med och utveckla storstadsregionen med oss? Ansök om tjänsten senast den 11 februari.

Om Göteborgsregionen

Genom Göteborgsregionen (GR) arbetar 13 kommuner tillsammans för en miljon invånare. Sedan år 2000 har regionen vuxit med ca 250 000 invånare. Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi arbetar med: utbildning, arbetsmarknad, social välfärd, miljö och samhällsbyggnad.

På GR är vi cirka 200 engagerade kollegor som arbetar för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt. En stor del av GR:s verksamhet finansieras med externa medel i form av projektmedel, forskningsbidrag och deltagaravgifter. Våra tre kärnvärden, lyhördhet, handlingskraft och utveckling, är vägledande för vårt arbete.

Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen? Läs våra mål- och strategidokument www.goteborgsregionen.se/styrning

Arbetsuppgifter

Hos oss kommer du att ansvara för både avdelningens övergripande kommunikationsarbete och för kommunikationen kopplat till våra projekt och processer. Arbetet innebär att vara inne i såväl strategiska som operativa delar av kommunikationsarbetet. Du kommer att jobba nära projektledare men förväntas vara självgående och ta egna initiativ. De övergripande delarna avser exempelvis att arbeta fram en kommunikationsstrategi för avdelningen och vara ett stöd för avdelningens chefer i mer övergripande kommunikation. I din roll ingår att vara avdelningens representant i det GR-gemensamma kommunikationsarbetet. Du bevakar och tillser till att vår kommunikation följer lagar och regler på området såsom GDPR, upphovsrätt och lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.

I ditt uppdrag ansvarar du även för kommunikationen kopplat till flertalet av avdelningens projekt. I detta arbete är du med i kommunikationens alla faser så som att vara ett stöd för projektledaren vid framtagande av kommunikationsplan, och arbeta med såväl form och innehåll för intern och extern kommunikation. Du publicerar även material för avdelningen på GR:s webb.

Om avdelningen Miljö och samhällsbyggnad:
På avdelningen miljö och samhällsbyggnad arbetar drygt 25 personer med med frågor som rör allt från infrastruktur, kollektivtrafik och klimat till VA, avfall och klimatanpassning. Genom bra planering kan Göteborgsregionen växa på ett sätt som gynnar även kommande generationer. Det regionala perspektivet genomsyrar allt vi gör. Vi arbetar i hög utsträckning genom våra nätverk som består av tjänstepersoner från våra 13 medlemskommuner. Hos oss är det alltid mycket på gång och för att trivas hos oss behöver du vara utvecklingsorienterad och tycka om att jobba strukturerat även när det inte finns så tydliga ramar. Vi arbetar alla med frågor som engagerar och har kul på jobbet.

Kvalifikationer

För denna tjänst krävs att du:

 • Har examen från universitet/högskola inom media och kommunikation, journalistik eller annan likvärdig utbildning.
 • Har minst 2 års erfarenhet av kommunikationsarbete.
 • Är en driven och stilsäker skribent som enkelt anpassar innehållet till olika kanaler och målgrupper.
 • Har förmåga att kunna beskriva komplexa frågor på ett begripligt sätt.

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Kunskap om layout och Adobe Creative Suite.
 • Erfarenhet av att arbeta med layout och visualisering av komplexa sammanhang.
 • Erfarenhet av att arbeta med sociala medier som kommunikationsplattform.
 • Erfarenhet av att producera enklare filmer för webb och sociala medier.
 • Erfarenhet av att arbeta med att ta fram och utveckla innehåll för webb samt kunskap i publiceringsverktyget Sitevision samt Wordpress och Wix.
 • Erfarenhet av att jobba med kommunikation i en politiskt styrd organisation.
 • Erfarenhet av att ha jobbat med en en stor variation av arbetsuppgifter med flera olika kontaktytor.

Som person ser vi att du:

 • Är lyhörd och nyfiken på att sätta dig in i nya projekt och sammanhang.
 • Är flexibel, självgående och initiativtagande samt har en förmåga att snabbt kunna sätta dig in i nya uppgifter.
 • Är strukturerad och jobbar gärna i flera processer samtidigt.
 • Har lätt för att samarbeta med andra i olika konstellationer såväl internt som externt.

GR strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-02-11

Ansökan görs endast via Offentliga jobb/Visma Recruit

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Göteborgsregionen (GR) samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit Offentliga jobb. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Kontaktperson på GR:
Amie Ramstedt
Enhetschef
Tfn. 031-335 5322, 0708-65 16 88

Björn Sundén
Enhetschef
Tfn. 031-335 5123, 0703-50 51 23

Fackliga Företrädare:

Anders Hemborg
Saco-representant
Tfn: 031-335 5072

Katarina Kjellqvist
Vision-representant
Tfn:031-335 5002

Senast uppdaterad: 2021-01-21 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund