GR söker projektledare för Yrkesresan inom område barn och unga

Vill du vara med och utveckla storstadsregionen med oss? Ansök om tjänsten senast den 28 mars.

Om Göteborgsregionen

Genom Göteborgsregionen (GR) arbetar 13 kommuner tillsammans för en miljon invånare. Sedan år 2000 har regionen vuxit med ca 250 000 invånare. Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi arbetar med: utbildning, arbetsmarknad, social välfärd, miljö och samhällsbyggnad.

På GR är vi cirka 200 engagerade kollegor som arbetar för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt. En stor del av GR:s verksamhet finansieras med externa medel i form av projektmedel, forskningsbidrag och deltagaravgifter. Våra tre kärnvärden, lyhördhet, handlingskraft och utveckling, är vägledande för vårt arbete.

Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen? Läs våra mål- och strategidokument www.goteborgsregionen.se/styrning

Arbetsuppgifter

Avdelningen Arbetsmarknad och social välfärd är en regional utvecklingsarena som arbetar med frågor som rör arbetsmarknad, hälso- och sjukvård, nyanländas etablering och integration, individ- och familjeomsorg, funktionsstöd, äldreomsorg och kommunen som arbetsgivare. Genom nätverk, forskning samt kompetens- och verksamhetsutveckling är vi en mötesplats för anställda och förtroendevalda från våra 13 medlemskommuner. Vi arbetar med frågor som engagerar och gör skillnad.

Yrkesresan är ett regionalt introduktions- och kompetensutvecklingsprogram för myndighetsutövning i den sociala barn- och ungdomsvården. Nu expanderar Yrkesresan och blir nationell. Vår nuvarande projektledare kommer att arbeta med det nationella uppdraget, vilket innebär att vi nu söker en projektledare som ska leda det regionala arbetet. I uppdraget ingår att samordna, förvalta och följa upp arbetet med Yrkesresan.

Läs mer om Yrkesresan på www.goteborgsregionen.se/yrkesresan.

Vi tror att du som söker tjänsten har gedigen kunskap och erfarenhet av området samt ett brinnande intresse för kompetens- och verksamhetsutveckling. Utöver projektledaruppdraget i Yrkesresan ingår även att leda och samordna chefsnätverk på GR samt att delta i nätverk för utvecklingsledare på regional och nationell nivå.

Du kommer både att arbeta tillsammans med kollegor i ett arbetslag och självständigt med frågor som är kopplade till området.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Relevant högskoleutbildning för uppdraget
  • Stor erfarenhet och kompetens inom socialtjänstens arbete med barn och unga
  • Erfarenhet av förbättrings-/utvecklingsarbete
  • Erfarenhet av att arbeta i politiskt styrd organisation och god kunskap om de handlings- och beslutsprocesser som råder inom stat, region, kommun

Vi ser även gärna att du är/har:

  • Erfarenhet av arbete i projektform, gärna som projektledare
  • Utbildad BBIC-utbildare
  • Erfarenhet av att utbilda och handleda kollegor
  • Van vid att presentera och föreläsa inför olika typer av målgrupper
  • Erfarenhet av budget- och resultatansvar för egna projekt i en självfinansierad verksamhet
  • Erfarenhet av systematisk omvärldsbevakning lokalt, regionalt och nationellt.

Vi söker dig som är strukturerad och pedagogisk. Du är van vid att utrycka dig väl i tal och skrift samt har en förmåga att fånga idéer och se lösningar. Vidare är du en nätverksbyggare med förmåga att skapa ett tillitsfullt klimat. Vi tror även att du är allmänbildad och intresserad av samhällsfrågor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

GR strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2021-05-03
Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-28

Ansökan görs endast via Offentliga jobb/Visma Recruit

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Göteborgsregionen (GR) samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit Offentliga jobb. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktpersoner på GR:

Nicholas Singleton
Enhetschef
Tfn.031-335 5081, 0709-96 84 96

Fackliga Företrädare:

Anders Hemborg
Saco-representant
Tfn: 031-335 5072

Katarina Kjellqvist
Vision-representant
Tfn:031-335 5002
Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund