Missa inte Fixarfesten på Kulturkalaset!

Inom projektet Räkna till 10 anordnas i augusti en Fixarfest på Göteborgs Kulturkalas. På Fixarfesten får besökarna chansen att ta hand om sina gamla grejer, och pyssla nya grejer som är snälla mot miljön.

Räkna till 10 har bjudit in en sömmerska och skomakare som ska finnas till hands för att hjälpa till med enkla idéer och verktyg, och pysselverkstaden är öppen för att förverkliga dem. Fokus ska ligga på att det är enkelt att ta hand om sina grejer, och att det är värt att tänka till innan man slänger sina plagg eller skor.

Dessutom anordnas ett Engångsfritt Kulturkalas tillsammans med Göteborgs Stad under en av dagarna. Då får besökarna möjlighet att pyssla sina egna bivaxdukar för att bevara mat och andra roliga produkter som kan användas istället för engångsartiklar.

Representanter ifrån medlemskommuner i Göteborgsregionen kommer att finnas på plats under hela veckan i tältet på Bältesspännarparken, och assistera kring pysselaktiviteterna. Programmet kommer snart att lanseras på Göteborgs Kulturkalas hemsida, men fram till dess kan ni följa Räkna till 10 på Facebook och Instagram för att få uppdateringar kring Fixarfesten.

Var? Bältesspännarparken, Göteborg
När? 14-19 augusti


Kontaktperson på GR:  Elin Svensson

Räkna till 10 är en satsning som ingår i den långsiktiga regionala avfallsplanen A2020. Målet med planen är bland annat att minska avfallet, hushålla bättre med resurser och minska miljöpåverkan och giftspridning från avfallet. Bakom Räkna till 10 står de tretton medlemskommunerna i Göteborgsregionen.

Senast uppdaterad: 2018-06-14 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund