Förebyggande demensomsorg
– med fokus på forskning, samhälle och personal

Den 9 november är du välkommen till en konferens om demensvårdens utveckling. Vi lär oss om de senaste forskningsrönen, får spännande exempel på hur vi bättre kan anpassa samhället för demenssjuka och låter oss inspireras av föreläsaren Christina Stielli som talar om vikten av att ta ansvar för vem jag vill vara på min arbetsplats.

Prognosen för demenssjukdomar är att de kommer öka i Sverige, ja i hela Västvärlden. Detta ställer krav inte bara på vården utan även på att skapa ett demensvänligt samhälle som gör det möjligt att trots demenssjukdom kunna leva så självständigt som möjligt.


Ur innehållet

  • Erik Portelius (PHd) ger oss de senaste forskningsrönen om demens och kommer även att berätta om proteinet Neurogranin som förhoppningsvis kan ge en tidig diagnos och då större möjligheter att förebygga Alzheimers sjukdom.
  • Med inspiration från Shetland vill vi visa på ett demensvänligare samhälle och få ökad kunskap om vad som är på gång i Sverige.
  • Den viktigaste resursen inom demensvården är personalen. Hur kan man förebygga ohälsa hos personal och skapa arbetsglädje så att personal kan ge personcentrerad vård?

Vår ambition är att du ska gå från konferensen leende och med en sång på läpparna.

Vill du veta mer?

  • Ladda ner programmet här.


MÅLGRUPP: Förtroendevalda, chefer, biståndshandläggare, legitimerad personal och baspersonal som möter personer med kognitiv sjukdom.

Christina Stielli har en bakgrund som marknadschef, försäljningschef och projektledare inom bland annat filmbranschen samt rese- och hotellbranschen och har utbildningar inom pedagogisk beteendevetenskap. Syns flitigt i TV4 Nyhetsmorgon där hon ofta pratar om stresshantering och arbetsrelaterade frågor inom välmående


Kontaktperson på GR: Karin Westberg

Senast uppdaterad: 2020-09-25 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund