GR söker Regionplanerare med inriktning på infrastruktur

Vill du vara med och utveckla storstadsregionen med oss? Ansök om tjänsten senast den 14 oktober.

Om Göteborgsregionen

Genom Göteborgsregionen (GR) arbetar 13 kommuner tillsammans för en miljon invånare i Göteborgsregionen. Sedan år 2000 har regionen vuxit med 150 000 invånare. Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi arbetar med: utbildning, arbetsmarknad, social välfärd, miljö och samhällsbyggnad.

På GR är vi cirka 200 engagerade kollegor som arbetar för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt. En stor del av GR:s verksamhet finansieras med externa medel i form av projektmedel, forskningsbidrag och deltagaravgifter. Våra tre kärnvärden, lyhördhet, handlingskraft och utveckling, är vägledande för vårt arbete. Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen?

Läs våra mål- och strategidokument Hållbar tillväxt och Verksamhetsinriktning 2017-2019.

Göteborgsregionen är i stark tillväxt och beroende av utvecklingen av transportsystemet. Det ger invånarna tillgång till storstadsregionens utbud och är en förutsättning för regionförstoring och för näringslivsutveckling.

En ökande befolkning skapar ett ökat behov av effektiva transporter samtidigt som klimatmålen ger oss en utmaning att skapa ett transportsystem utan beroende av fossila bränslen. En viktig del av ett sådant transportsystem är god kollektivtrafik som binder samman regionen och ger möjligheter till integration.

Arbetsuppgifter

 • Vi söker en regionplanerare med inriktning på strategiska samhällsplaneringsfrågor och utveckling av storstadsregionens transportinfrastruktur.

 • Som regionplanerare arbetar du främst strategiskt och i mycket nära samarbete med våra medlemskommuner, bl a genom att leda nätverk och arbetsgrupper. Uppdraget innebär också täta kontakter och samarbeten med statliga och regionala aktörer som t ex Trafikverket och Västra Götalandsregionen.

 • Fokus under de kommande åren ligger på att utveckla underlag för löpande analyser av regionens framtida behov av infrastruktur kopplat till övrig samhällsutveckling. Det innebär bl a att, utifrån ett långsiktigt helhetsperspektiv, aktualisera och kommunicera bilder för storstadsregionens utveckling.

 • En betydande del av utvecklingsarbetet sker i projektform tillsammans med såväl medlemskommuner som andra relevanta aktörer. Projekten är ofta samfinansierade.

Kvalifikationer

 • Du som söker är en erfaren samhällsplanerare med god kunskap om infrastrukturplanering och dess koppling till samhällsutveckling.

 • Du har en relevant akademisk examen och goda kunskaper inom projektutveckling och processledning.

 • Du är strukturerad, flexibel, initiativrik och har förmågan att tänka och agera långsiktigt.

 • Du är utåtriktad och har en god kommunikativ förmåga.

 • Du kan arbeta både självständigt och i grupp. Du har en god samarbetsförmåga och tycker om att driva och leda i olika utvecklingsprocesser.

 • Erfarenhet av arbete inom kommunal eller regional samhällsplanering är meriterande.

 • Erfarenhet av projektledning med ekonomiskt projektansvar är meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-10-14

Ansökan görs endast via Offentliga jobb

Kontaktperson på GR:

Pia Arnesson
Teamledare
Tfn. 031-335 5123

Fackliga Företrädare:

Anders Hemborg
Saco-representant
Tfn: 031-335 5072

Katarina Kjellqvist
Vision-representant
Tfn:031-335 5002

Senast uppdaterad: 2018-09-17 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund