GR söker Regionplanerare med inriktning på miljöstrategisk utveckling inom grönstruktur

Vill du vara med och utveckla storstadsregionen med oss? Ansök om tjänsten senast den 14 oktober.

Om Göteborgsregionen

Genom Göteborgsregionen (GR) arbetar 13 kommuner tillsammans för en miljon invånare i Göteborgsregionen. Sedan år 2000 har regionen vuxit med 150 000 invånare. Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi arbetar med: utbildning, arbetsmarknad, social välfärd, miljö och samhällsbyggnad.

På GR är vi cirka 200 engagerade kollegor som arbetar för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt. En stor del av GR:s verksamhet finansieras med externa medel i form av projektmedel, forskningsbidrag och deltagaravgifter. Våra tre kärnvärden, lyhördhet, handlingskraft och utveckling, är vägledande för vårt arbete. Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen?

Läs våra mål- och strategidokument Hållbar tillväxt och Verksamhetsinriktning 2017-2019.

De större sammanhängande grönområdena bidrar till Göteborgsregionens attraktionskraft. Naturen erbjuder ett rikt friluftsliv, möjligheter till rekreation, lek, naturupplevelser, naturpedagogik och odling. Vidare spelar sammanhängande grönområden en viktig roll för att skapa förutsättningar för bevarande av biologisk mångfald. Grönområdena fyller också en funktion som lokala klimat- och miljöförbättrare.

Arbetsuppgifter

 • Som regionplanerare arbetar du främst strategiskt och i mycket nära samarbete med våra medlemskommuner, bl a genom att leda nätverk och arbetsgrupper.
 • Uppdraget innebär bl a att utreda och utveckla gröna värden i storstadsregionen, ett arbete som sker i nära samarbete med övriga regionplanerare. Du förfinar metoder och processer för strategiska miljöfrågor i samhällsplaneringen. Du kommer även att arbeta med klimatrelaterade utvecklingsfrågor.
 • En del av ditt uppdrag är att ansvara för, och driva utvecklingsfrågor, i ett nybildat regionalt luftvårdförbund.
 • En stor del av utvecklingsarbetet sker i projektform tillsammans med såväl medlemskommuner som andra relevanta aktörer. Projekten är ofta samfinansierade.

Kvalifikationer

 • Du som söker är en kunnig och erfaren samhällsplanerare med miljö- eller naturvetarinriktning.
 • Du har en relevant akademisk examen och goda kunskaper inom projektutveckling och processledning.
 • Du har god kunskap om grönstruktur och strategiska miljöfrågor och dess kopplingar till hållbar regiontillväxt.
 • Du är strukturerad, flexibel, initiativrik och har förmågan att tänka långsiktigt.
 • Du är utåtriktad och har en god kommunikativ förmåga.
 • Du kan arbeta både självständigt och i grupp. Du har en god samarbetsförmåga och tycker om att driva och leda i olika utvecklingsprocesser.
 • Erfarenhet av arbete inom kommunal eller regional samhällsplanering är meriterande.
 • Erfarenhet av projektledning med ekonomiskt projektansvar är meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-10-14

Ansökan görs endast via Offentliga jobb

 

Kontaktperson på GR:

Pia Arnesson
Teamledare
Tfn. 031-335 5123

Fackliga Företrädare:

Anders Hemborg
Saco-representant
Tfn: 031-335 5072

Katarina Kjellqvist
Vision-representant
Tfn:031-335 5002

Senast uppdaterad: 2018-09-17 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund