Idag öppnar monterbokningen för Gymnasiedagarna och Future Skills

Den 8–10 oktober är det dags för Gymnasiedagarna och Future Skills – regionens största strategiska och operativa mötesplats om kompetensförsörjning och framtidsfokus.

Ett besök på mässan är startskottet på gymnasievalet för regionens elever, men till mötesplatsen kommer även vårdnadshavare, gymnasieelever, arbetssökande och sfi- och vuxenstudenter som vill veta mer om hur de kan ta nästa steg i karriären.

Skola och arbetsliv under samma tak

Mässan är indelad i två sektioner, en del med representanter från regionens gymnasieskolor och vissa skolor med riksintag och en del som heter Future Skills, här samlas representanter från regionens företag och branscher.

Genom att samla så många besökare, skolor och arbetsliv under ett och samma tak skapas en unik mötesplats. Här kan de som ska göra sitt studie- och yrkesval lära sig mer om gymnasieprogrammen, testa på olika yrken och lära sig med om vilka kompetenser som efterfrågas på arbetsmarknaden.

Dessutom kan skola och arbetsliv mötas för samtal och samarbete kring regionens kompetensutmaning – både innan, under och efter mässan!

Nya lokaler och årets utbud

I år kommer vi att husera i nya större lokaler på Svenska Mässan, vilket ger oss möjlighet att utveckla vår mötesplats med fler spännande och inspirerande aktiviteter. De nya lokalerna är en del i vårt ständiga arbete för att mässan ska vara en kvalitativ mötesplats, där även material för förberedelse och information på plats är viktiga komponenter.

Vill du medverka på årets mässa?

Monterbokningen öppnar idag, den 15 mars, klockan 9.00 härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information om Gymnasiedagarna och Future Skills hittar du på hemsidan www.gymnasiedagarna.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Kontakt Gymnasiedagarna: Wictoria Kovats

Kontakt Future Skills: Lena Sjöstrand

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund