GR söker Projektledare inom skolutveckling med fokus på gamification, spelbaserat lärande och digitala arbetssätt

Vill du vara med och utveckla storstadsregionen med oss? Ansök om tjänsten senast den 30 april.
Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Om Göteborgsregionen

Genom Göteborgsregionen (GR) arbetar 13 kommuner tillsammans för en miljon invånare i Göteborgsregionen. Sedan år 2000 har regionen vuxit med ca 250 000 invånare. Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi arbetar med: utbildning, arbetsmarknad, social välfärd, miljö och samhällsbyggnad.

På GR är vi cirka 200 engagerade kollegor som arbetar för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt. En stor del av GR:s verksamhet finansieras med externa medel i form av projektmedel, forskningsbidrag och deltagaravgifter. Våra tre kärnvärden, lyhördhet, handlingskraft och utveckling, är vägledande för vårt arbete. Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen?

Läs våra mål- och strategidokument Hållbar tillväxt och Verksamhetsinriktning 2017-2019.

GR:s Läromedels- och lärresursverksamhet har en lång erfarenhet av såväl läromedelshantering som mediacentralsverksamhet. Sedan ett par år befinner sig verksamheten i ett utvecklingsskede där ett tydligare skolutvecklings- och lärandeperspektiv lyfts in i verksamheten. Syftet är att skapa en större helhet kring lärandet kopplat till resurser för lärande och en naturlig del i detta sammanhanget blir fokus på utvecklingen av spel som lärande resurs, både inom gamification/spelifiering och spelbaserat lärande.

Som medarbetare på avdelning Utbildning blir din roll att initiera, driva och utveckla projekt som stödjer regionens skolor kring lärande inom spel och lärande, digitalisering, MIK och lärmiljöers betydelse för lärande.

Vill du vara med och utveckla vår verksamhet?

Arbetsuppgifter

 • Du som söker är en utåtriktad person som drivs av att utveckla svensk förskola och skola och driva pedagogisk utveckling. Arbetet innebär att ha ansvar, ta egna initiativ och leda processer. Du ska kunna ta ett ledningsperspektiv och ha förmåga att leda förändringsprocesser med fokus på skolutveckling inom gamification/spelifiering, spelbaserat lärande, digitalisering och pedagogik.
 • Du har såväl erfarenhet som intresse kring den digitala utvecklingen och vilka möjligheter det innebär för förskolan och skolan. Du har därmed en förmåga att snabbt kunna sätta dig in i och reflektera över vilka utmaningar förskolans och skolans reviderade styrdokument innebär, samt hur utvecklingsarbete kan bedrivas för att stödja en positiv utveckling i dessa verksamheter.
 • Vidare är du en person med ett formativt förhållningssätt till lärande och ditt arbete utgår ständigt från en vetenskaplig grund.
 • Som projektledare på avdelning Utbildning leder du förändringsprocesser på flera olika nivåer. Det kan handla om utvecklande pedagogik och metodik i barn- och elevgrupper, lärares lärande, men även stöd och utveckling kring verksamheters organisation samt det systematiska kvalitetsarbetet. Arbetet handlar om att på ett konkret och inspirerande sätt initiera, leda och utvärdera såväl egna processer som att arbeta gemensamt i grupprocesser tillsammans med kollegor på GR eller i vår region.

Kvalifikationer

 • Du är en kreativ och utåtriktad person och har därför lätt för att knyta nya kontakter och entusiasmera människor i din omgivning.
 • Du är väl förtrogen med skolans och förskolans styrdokument.
 • Du är förtrogen med aktuell skolforskning, Nationella digitaliseringsstrategin och har ett formativt förhållningssätt till undervisning och lärande.
 • Du har stor erfarenhet inom arbete med spelbaserat lärande och gamification/spelifiering i skolan.
 • Du är kunnig inom MIK, digitalt lärande, spel och pedagogik.
 • Du är väl förtrogen med aktuell forskning kring spel och lärande, gamification/spelifiering samt spelbaserat lärande.
 • Du har erfarenhet av att leda förändringsprocesser, med fokus på gamification/spelifiering och digitalisering.
 • Du är förskollärare eller grundskollärare.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 1 år tom 2020-07-31
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-08-01

Ansökan
Ansök senast: 2019-04-30, urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Var vänlig ange löneanspråk i din ansökan.

Ansökan görs endast via Offentliga jobb/Visma Recruit

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Göteborgsregionen (GR) samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit Offentliga jobb. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson på GR:
Johan Borvén
Teamledare
Tfn. 031-335 5036, 0708-74 22 68 

Fackliga Företrädare:

Anders Hemborg
Saco-representant
Tfn: 031-335 5072

Katarina Kjellqvist
Vision-representant
Tfn:031-335 5002

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund