Boka in Västsvenska EU-konferensen: Hur når vi klimatneutralitet i Västsverige?

3-4 oktober i Göteborg är det dags för den Västsvenska EU-konferensen, för 17:e året i rad. Konferensen är en mötesplats för tjänstepersoner och beslutsfattare som arbetar för lokal och regional utveckling i Västsverige utifrån ett europeiskt perspektiv.

Årets tema är Hur når vi klimatneutralitet i Västsverige? Vi utgår från EU-kommissionens strategi ”En ren jord åt alla – ett klimatneutralt Europa till 2050”.

Temat kommer att gå som en röd tråd genom konferensen och visa upp exempel från hur lokal, regional, nationell och EU-nivå arbetar med klimatfrågan. Programmet kommer även att innehålla specifika EU-delar med senaste nytt från Bryssel och från EU-forskningen.


Kontaktperson på GR: Staffan Nyqvist

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund