Välkommen till Västsvenska EU-konferensen: Hur når vi klimatneutralitet i Västsverige?

Den 3-4 oktober i Göteborg är det dags för den Västsvenska EU-konferensen. Konferensen är en mötesplats för tjänstepersoner och beslutsfattare som arbetar för lokal och regional utveckling i Västsverige utifrån ett europeiskt perspektiv.

Årets tema är Hur når vi klimatneutralitet i Västsverige?. Vi utgår från EU-kommissionens strategi "En ren jord åt alla – ett klimatneutralt Europa till 2050”.

  • Vilken roll har Västsverige?
  • Hur samspelar EU:s strategi med nationella, regionala och lokala målsättningar?
  • Hur kan Västsverige leda utvecklingen i Europa mot klimatneutralitet?

För att utforska dessa frågor bjuder årets upplaga av Västsvenska EU-konferensen in ledande experter inom EU- och klimatområdet. Vi tar pulsen på EU och de förändringar som Europa står inför. Kommer EU lyckas uppnå klimatmålen till 2050?: En ren jord åt alla – ett klimatneutralt Europa till 2050.

Välkomna till Göteborg och Lindholmen Conference Centre!
Läs mer i programmetPDF
Anmäl dig härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Kontaktpersoner på GR: Staffan Nyqvist och Linda Andersson

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund