GR söker förvaltningsledare till gymnasieantagningen 

Vill du vara med och utveckla storstadsregionen med oss? Ansök om tjänsten senast den 16 augusti.

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar bland mycket annat.

Arbetsuppgifter

Ett samarbete kring gymnasieantagningssystemet INDRA har etablerats mellan Göteborgsregionen och Storsthlm med mål att optimera systemets funktionalitet och nytta för verksamheterna, dess användare och sökande till gymnasieskolorna.

Som förvaltningsledare kommer du att förvalta och utveckla INDRA, ett regelverksstyrt produktionssystem som förvaltas, driftas och utvecklas enligt regelverkets krav och användarnas behov. Systemet ägs gemensamt av Göteborgsregionen och Storsthlm - cirka 2 000 tjänstemän i 200 organisationer och cirka 32 000 sökande i Storsthlms antagningsområde samt 700 tjänstemän och 90 organisationer med cirka 20 000 sökande i Göteborgsregionens (GR:s) antagningsområde inkluderat grannregionen Fyrbodal som också använder Indra. Du samarbetar tätt med och rapporterar till den tekniska chefen, som finns i Göteborg. Tillsammans ansvarar ni för den totala leveransen av förvaltningsobjektet.
Förvaltningsledaren ska tillsammans med den tekniska chefen bygga upp den nya gemensamma förvaltningsorganisationen. INDRA används idag i Göteborgsregionen och Fyrbodal och driftsätts i Storsthlm den 1 oktober.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Bygga upp en ny förvaltningsorganisation
  • Driva verksamhetsutveckling på ett systematiskt och metodiskt sätt.
  • I samverkan med teknisk chef årligen ta fram förvaltningsplan.
  • Löpande rapportera och följa upp budget och genomförda aktiviteter i förvaltningsplanen till teknisk chef och till styrgruppen.
  • Systematiskt fånga upp och samordna behov som sedan omsätts till förbättrad verksamhet och effektivt digitalt stöd. Din uppgift är att förstå verksamhetens behov och hur dessa realiseras i tekniska lösningar.
  • Prioritera backlogg och agera produktägare mot leverantörer.
  • Följa upp status, avvikelser och kostnader.

Kvalifikationer

Vi söker dig som, utöver systemvetenskaplig examen eller annan relevant akademisk utbildning, har några års erfarenhet av förvaltnings- och förändringsledning samt dokumenterad vana av att leda och delta i utvecklingsprojekt samt att arbeta enligt standardiserad förvaltningsmodell, exempelvis PM3. Du har såväl ett brett IT-kunnande kopplat till verksamhetsutveckling som erfarenhet av agila utvecklingsprocesser. Du bör ha erfarenhet av leverantörsstyrning. Tjänsten kräver att du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift samt behärskar engelska.

Som person är du strukturerad, självgående och har förmåga att prioritera på kort och lång sikt. Du har förmåga att se sammanhang, helheter och konsekvenser. Eftersom rollen innebär många kontaktytor mellan verksamhet och IT så är det särskilt viktigt med god samarbetsförmåga, lyhördhet och att du kommunicerar på ett tydligt sätt.

GR strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Anställningens omfattning

Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast: 2019-08-16

Ansökan görs endast via Offentliga jobb/Visma Recruit

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Göteborgsregionen (GR) samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit Offentliga jobb. Varmt välkommen med din ansökan!

Om Göteborgsregionen

Genom Göteborgsregionen (GR) arbetar 13 kommuner tillsammans för en miljon invånare. Sedan år 2000 har regionen vuxit med ca 250 000 invånare. Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi arbetar med: utbildning, arbetsmarknad, social välfärd, miljö och samhällsbyggnad.

På GR är vi cirka 200 engagerade kollegor som arbetar för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt. En stor del av GR:s verksamhet finansieras med externa medel i form av projektmedel, forskningsbidrag och deltagaravgifter. Våra tre kärnvärden, lyhördhet, handlingskraft och utveckling, är vägledande för vårt arbete. Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen? Läs våra mål- och strategidokument Hållbar tillväxt och Verksamhetsinriktning 2020-2022.

Om Gymnasieantagningen
Göteborgsregionens gymnasieantagning är en myndighet som ligger under avdelningen Utbildning inom Göteborgsregionen (GR). Gymnasieantagningen sköter antagningen till Göteborgsregionens samtliga kommunala och fristående gymnasieskolor. Signifikant för såväl verksamhet som personal är en stark känsla för uppdraget, driftighet, ansvarstagande, teamarbete och utvecklingsarbete.

Gymnasieantagningen Storsthlm är en operativ verksamhet inom Storsthlm, som är en arena för regional utveckling och samverkan mellan de 26 kommunerna i Stockholms län. Gymnasieantagningen Storsthlm ansvarar för genomförandet av antagningen till de kommunala och fristående gymnasieskolorna i Stockholms län, Håbo och Gnesta. Storsthlm driver välfärds- och regional utveckling på uppdrag av kommunernas ledningar i politik och förvaltning. Läs mer på www.gyantagningen.se och www.storsthlm.se

Övrigt

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktpersoner på GR:
Emmanuel Ay
Teamledare
Tfn. 031-335 5412

Fackliga Företrädare:

Anders Hemborg
Saco-representant
Tfn: 031-335 5072

Katarina Kjellqvist
Vision-representant
Tfn:031-335 5002

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund