Fullt ös på Världskulturmuseet för att välkomna nya studenter till Göteborg

Höstens program för Student Göteborg kickade igång den 17 september med en stor välkomstkväll på Världskulturmuseet, där drygt 700 studenter deltog på kvällens aktiviteter. Student Göteborg är en stor satsning från Näringslivsgruppen i samarbete med Chalmers och GU. Göteborgsregionen (GR) är en del i satsningen genom vårt engagemang i Näringslivsgruppen.

Lucie, Charles och Bérénice kommer från Paris i Frankrike och ska läsa arkitektur på Chalmers. Foto: Göteborg & Co

Det är fullpackat på Världskulturmuseet där alla nya studenter hälsas välkomna till Göteborg och till höstens aktiviteter som erbjuds av Student Göteborg. Kvällen börjar med mat och dryck, följt av tal av Chalmers rektor och Göteborgs universitets vice rektor och olika föreställningar. Visa studenter känner igen varandra, andra kommer själva och börjar mingla med nya framtida klasskamrater.

Vi träffar Lucie, Bérénice och Charles som anlände till Sverige för en månad sedan. De kommer från Frankrike för att läsa arkitektur på Chalmers och ser fram emot de kommande nio månaderna i Göteborg. Alla tre är jättepeppade över aktiviteterna som arrangeras.

− Det är så härligt att så mycket erbjuds till studenterna! säger Charles. Medan Lucie ser fram emot fotbollsmatchen mellan IFK Göteborg och IK Sirius, fokuserar Lucie på konsten och de olika museivisningar under oktober månad. Båtturer verkar också vara roligt är alla överens om.


Kontaktperson på GR:
Helena Söderbäck
Förbundsdirektör

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund