Nya utmaningar kräver nya sätt att tänka!

GR erbjuder utbildning i användardriven innovation i offentlig sektor.

Innovationsguiden är ett metodverktyg framtaget av SKL för att utveckla innovativa lösningar i offentlig sektor. Metoderna bygger på tjänstedesign som utgår ifrån förståelse för användarens behov och upplevelser, men lyfter också fram medarbetarnas och utförarnas perspektiv på utmaningarna.

Läs mer om SKL:s modell för tjänstedesign på Innovationsguidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Användardriven innovation i offentlig sektor

GR erbjuder nu kursen Användardriven innovation i offentlig sektor för sina medlemskommuner. Kursen riktar sig till medarbetare inom alla förvaltningar i GR-kommunerna och medarbetare på GR.

Kursen innehåller SKL:s tvådagars grundkurs i tjänstedesign samt ett breddat innehåll med ytterligare två halvdagar – introduktion och uppföljning.

1. Introduktionsdagen syftar till att skapa tydlighet kring varför användardriven innovation är ett viktigt verktyg för att möta framtidens utmaningar samt skapa trygghet i teamen som ska arbeta ihop i kursen.

2. Grundkurs innovationsguiden – 2 dagar – syftar till att få verktyg, metoder och förståelse för innovationsguidens process. Lära genom att göra.

3. Uppföljningsdagen syftar till att få verktyg för att kunna formulera en utmaning, intressentanalys och implementera lösningen i liten skala. Tillfället syftar även till ett gemensamt lärande om hur vi kan påverka förändring.


Mer information & anmälan

 


Kontaktperson på GR: Susanne Vannerberg, tel. 031-335 51 31

Senast uppdaterad: 2019-10-15 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund