Yrkesresan nominerad till European Social Services Awards

GR:s digitala kompetensplattform som redan fått stor uppmärksamhet nationellt kan nu vinna ett fint internationellt pris.

Yrkesresan erbjuder introduktion och kompetensutveckling för personal i den sociala barn- och ungdomsvården.

– Att vi har utsetts till Sveriges bidrag i den här tävlingen visar på hur uppskattad Yrkesresan är här i landet vilket är det bästa betyget. Sedan är det naturligtvis hedrande att vårt arbete uppskattas även internationellt, säger Cristina Dahlberg, projektledare för Yrkesresan.

Yrkesresan är nominerad i kategorin ”Methods & Tools Awards”.

– Det innebär att vi framförallt tävlar med vår webbplats. Att den uppmärksammas är extra roligt och ett tecken på att Yrkesresans sätt att paketera kunskap är något helt nytt, säger Cristina Dahlberg.

Yrkesresan har utvecklats av GR på uppdrag av kommunerna i Göteborgsregionen. Numera deltar även samtliga kommuner i Skaraborg och Boråsregionen i satsningen.

En som har varit med från första början är Birgitta Harberg, områdeschef Bistånd och Service i Östra Göteborg.

– Det är fantastiskt att vår vision om hur vi gemensamt ville skapa en struktur för våra socialsekreterare har blivit verklighet. Jag är så stolt över att ha fått vara en del i visionen kring Yrkesresan och att GR kunnat omsätta idéerna i verkligheten.


Kompetensutveckling – en resa

På yrkesresan.se paketeras och presenteras relevant kunskap från olika aktörer. Plattformen har en tilltalande grafik med resan som tema. Symboliken är att kompetensutveckling är en resa; man behöver ständigt utvecklas i sitt yrkesliv. Resan inleds med tre olika resväskor, som motsvarar tre faser i yrkesutvecklingen (ny, van och erfaren).

– Med Yrkesresan kvalitetssäkrar vi kompetenshöjningen hos våra nya socialsekreterare och spänner bågen högre för våra vana socialsekreterare i deras kompetenshöjning. Med hjälp av Yrkesresan med sina resväskor av kompetenshöjning kommer vi att kunna behålla ännu fler i yrket och ge en stabilare socialtjänst i framtiden för våra medborgare, säger Marie Christiansson, verksamhetschef IFO i Kungsbacka kommun.


Vill du veta mer?


Kontaktperson på GR: Cristina Dahlberg

Senast uppdaterad: 2019-10-24 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund