Reväst seminarium: Kommunutredningen

GR är medlem i Reväst och anställda i våra medlemskommuner kan gå på seminarier kostnadsfritt. Den 12 mars presenterar kommunutredningens huvudsekreterare Sverker Lindblad vad de har kommit fram till.

När: 12 mars 2020, kl. 13.30-15.30 (kaffe 13.00-13.30)
Var: Volvo-salen, Handelshögskolan, Vasagatan 1, Göteborg
Anmälan via denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Seminariet kommer även att streamas, anmälan webbsändninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunutredningen har i uppdrag att utarbeta en strategi för att stärka kommunernas kapacitet att fullgöra sina uppgifter och hantera de utmaningar som finns. För att säkerställa en god och likvärdig välfärd i hela landet är det nödvändigt att kommunerna har kapacitet som står i proportion till deras samlade uppgifter och åtaganden.

Under förra mandatperioden beslutade regeringen därför att ge en parlamentarisk kommitté i uppdrag att utarbeta en strategi för att stärka kommunernas kapacitet att fullgöra sina uppgifter och hantera utmaningarna. Uppdraget redovisas den 28 februari 2020 för regeringen. Den 12 mars kommer huvudsekreterare Sverker Lindblad till Reväst och presenterar vad de kommit fram till.

Fler medverkande tillkommer

Om Reväst
Reväst är ett samarbetsorgan mellan offentlig sektor, näringsliv och akademi kring Västsveriges regionala utveckling. Syftet är att stärka banden mellan de olika aktörerna och öka kunskapen om utvecklingen i Västsverige. Detta görs bland annat genom seminarier, konferenser och samtal, med tyngdpunkt på samhällsutveckling.


Kontaktperson på GR: Nicholas Singleton

Senast uppdaterad: 2020-02-10 

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund