Webbinarium: Spel på gott och ont – spel som både kan trigga till lärande och leda till ett beroende

Den 7 maj kan du lyssna till och delta i ett webbaserat samtal med Felix Gyllenstig Serrao och Jenny Rangmar.

Jenny och Felix samtalar med varandra om hur spel kan motivera elever och stimulera lärande.

Samtalet kommer även att handla om att spelandet ibland kan innebära risker för några som kan fastna i ett datorspelsberoende.

Under samtalet kommer åhörarna att kunna ställa frågor via en chattfunktion och vara med i samtalet.


Föreläsare

Felix Gyllenstig Serrao, projektledare på Göteborgsregionen med fokus på digitalisering, spelifiering och spelbaserat lärande. Han har bloggat och föreläst som Spelläraren och skrivit boken Minecraft som pedagogiskt verktyg.

Jenny Rangmar, doktor i psykologi, arbetar som forskare vid FoU i Väst, Göteborgsregionen. Hon är författare till forskningsöversikten När datorspelandet blir problematiskt – en kunskapsöversikt om gaming disorder hos barn och unga.


Målgrupp

Lärare, specialpedagoger, skolhälsovård, socialsekreterare, arbetsmarknadshandläggare, handläggare på samordningsförbund, folkhälsoplanerare/ folkhälsoutvecklare, fritidsledare, ungdomscoacher, ungdomssamordnare, utvecklingsledare, kuratorer och andra som möter barn och ungdomar där spel är del av vardagen.


Tid

Torsdagen den 7 maj kl 09.00–11.00.


Webbinarium med hjälp av verktyget Teams

När du har anmält dig får du en bekräftelse som innehåller en länk där du kan koppla upp dig till samtalet via internet. Mellan kl. 08.30 och 09.00 kontrollerar vi att alla som anmält sig har kommit in via länken.

Är du osäker på om du har en fungerande uppkoppling och Teams? Skriv det under upplysningar i anmälan så tar vi kontakt
med dig och säkerställer detta.


Avgift

Avgiften är 495 kronor exkl moms. Det är möjligt för flera på arbetsplatsen att koppla upp sig via samma länk.


Program & anmälan

Tillsammans med Lupp-nätverket i Göteborgsregionen arrangeras ett antal utbildningstillfällen, detta är ett av dem, öppet för alla kommuner.


Kontaktperson på GR: Karin Westberg

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund