GR söker Analytiker/Utredare

Vill du vara med och utveckla storstadsregionen med oss? Ansök om tjänsten senast den 12 maj.

Om arbetsplatsen

Genom Göteborgsregionen (GR) arbetar 13 kommuner tillsammans för en miljon invånare. Sedan år 2000 har regionen vuxit med ca 250 000 invånare. Den snabba tillväxten innebär både möjligheter och utmaningar inom de områden som vi arbetar med: utbildning, arbetsmarknad, social välfärd, miljö och samhällsbyggnad.

På GR är vi cirka 200 engagerade kollegor som arbetar för att göra livet bättre för alla som lever och verkar i Göteborgsregionen. Verksamheten ska vara till nytta för medlemskommunerna och samtidigt stärka regionen nationellt såväl som internationellt. En stor del av GR:s verksamhet finansieras med externa medel i form av projektmedel, forskningsbidrag och deltagaravgifter. Våra tre kärnvärden, lyhördhet, handlingskraft och utveckling, är vägledande för vårt arbete.

Vill du veta mer om hur vi vill utveckla Göteborgsregionen? Läs våra mål- och strategidokument www.goteborgsregionen.se/styrninglänk till annan webbplats.

Den aktuella tjänsten är placerad på FoU i Väst som är en forsknings- och utvecklingsenhet inom GR. På enheten arbetar idag cirka tio personer med forskning, utvärdering och andra former av kompetensstöd till medlemskommunerna.

Läs mer om FoU i Väst.

Arbetsuppgifter

Den utlysta tjänsten har sitt grunduppdrag i två projekt som GR:s avdelning Utbildning genomför. Uppdraget innebär att följa, utvärdera och agera processtöd i två ESF-finansierade projekt som båda rör kompetensförsörjningsområdet. Det ena projektet avser kompetensförstärkning av förskolans personal i form av validering och utbildning av barnskötare och förskoleassistenter. Det andra projektet avser former för samverkan mellan arbetsliv och gymnasiesärskola. Ytterligare uppdrag kommer att vara aktuella på en mindre del av tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker en kvalificerad utredare med utvärderingskompetens. Vi förväntar oss att du har en masterutbildning eller motsvarande i ett samhällsvetenskapligt ämne samt yrkeserfarenhet som utredare/utvärderare. Vi söker en person som kan följa och utvärdera komplexa projekt och som även har förmåga att under processens gång återkoppla och interagera med projektledare och deltagare för att stödja projektets utveckling.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete rörande strategisk kompetensförsörjning, utbildningsfrågor eller erfarenhet på arbetsmarknadsområdet.

Du har stark analytisk förmåga kombinerad med stor lyhördhet
Du tycker om att ha ansvar, ta egna initiativ och leda processer. Rollen kräver att du arbetar strukturerat, målmedvetet och systematiskt. Du ska vara bekväm med att både jobba självständigt och i grupp.

GR strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Anställningens omfattning

Tillträde: 2020-08-15

Tidsbegränsad till: 2022-02-28

Heltid, Månadslön

Ansökan görs endast via Offentliga jobb/Visma Recruit

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Göteborgsregionen (GR) samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit Offentliga jobb. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson på GR:

Margareta Forsberg
FoU-chef
Tfn. 031-335 5133, 0708-397885

Sofia Larsson
Verksamhetschef, avd Utbildning
Tfn. 031-335 5104

Fackliga Företrädare:

Anders Hemborg
Saco-representant
Tfn: 031-335 5072

Katarina Kjellqvist
Vision-representant
Tfn: 031-335 5002

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund