Webbinarium: Normkritik i transportplanering

Nätverket för Socialt hållbar transportplanering, där Göteborgsregionen (GR) är en av arrangörerna, bjuder in till ett webbinarium tisdagen den 19 maj som fokuserar på hur vi kan få syn på och ifrågasätta normer och strukturer.

Träffen bjuder på föredrag om normkreativ innovation samt om jämställt transportsystem med fokus på kunskap och problematisering, och avslutas med en gemensam diskussion. Välkomna att delta via länk!

Föredragshållare

  • Marcus Jahnke, senior forskare på RISE. Om Normkreativ innovation – bakgrund och taktiker
  • Lena Smidfelt Rosqvist, forskningschef på Trivector Traffic. Om Ett jämställt transportsystem kräver att bryta sig loss från starka normer

 

Program

10.00-10.10 Välkomna! Maja Wadstein och Ana Gil Solá, nätverkssamordnare

10.10-10.40 Föredragshållare Marcus Jahnke, RISE

10.40-11.10 Föredragshållare Lena Smidfelt Rosqvist, Trivector Traffic

11.10-11.40 Diskussion

11.40-11.50 Summering och avslutning

 

Information och anmälan

När: Tisdag 19 maj 2020, klockan 10.00-12.00

Var: Webbinarium, länk skickas ut 15 maj

För vem: Forskare, tjänstepersoner, konsulter, m.fl.

Sista datum för anmälan: 14 maj, du anmäler dig här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Webbinarium via länk

När du har anmält dig får du en bekräftelse den 15 maj som innehåller en länk där du kan koppla upp dig till samtalet via internet. Mellan kl. 09.30 och 10.00 kontrollerar vi att alla som anmält sig har kommit in via länken.

Det är möjligt för flera på arbetsplatsen att koppla upp sig via samma länk. Hör gärna av er om ni har anmält er men får förhinder och inte kan delta.

Vad är nätverket socialt hållbar transportplanering?

Nätverket välkomnar både praktiker och forskare med intresse för att utveckla fältet socialt hållbar transportplanering. Nätverkets första mål är att skapa samförståelse mellan planerare på lokal, regional och statlig nivå, och mellan planering och forskning. Med planering menas all samhällsplanering som påverkar människors transporter, dvs. i bred bemärkelse: fysisk, folkhälsa, inom sociala området, miljö, etc. Kompetensen finns inom flera olika områden, tillsammans får vi en bättre helhetsförståelse.

Nätverkets andra mål är att bidra till ny kunskap genom att skapa förutsättningar för att formulera och utveckla forsknings- och utvecklingsprojekt som är aktuella och relevanta för både planering och forskning. Nätverket är öppet och träffas cirka tre gånger per år i olika städer i Sverige.

Arrangör: Nätverket för Socialt hållbar transportplanering, som drivs av Göteborgsregionen (GR), Västra Götalandsregionen (VGR), Trafikverket, Urban Futures och Göteborgs universitet.


Kontaktperson:

Maja Wadstein, Göteborgsregionen (GR)

Ana Gil Solá, Avdelningen för Kulturgeografi vid Göteborgs universitet.

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund