Sex nya projekt får finansiering för praktiknära forskning i Göteborgsregionen

Sex nya projekt på skolor i Göteborgsregionen har beviljats medel för genomförande av praktiknära forskning i skolan, så kallade ULF-avtal. Inriktningen på årets utlysning var likvärdighet och de beviljade projekten berör bland annat skolfrånvaro, ett område som GR som regional utvecklingsarena arbetar mycket med tillsammans med kommunerna.

–Likvärdighet är en av skolans stora utmaningar och det är fantastiskt att så många verksamheter nu får möjlighet att utveckla detta arbete genom praktiknära forskning. Att flera kommuner dessutom gör det tillsammans visar på hur bra samarbetet i regionen fungerar, säger Fredrik Zeybrandt, utbildningschef vid Göteborgsregionen (GR).

Inom ULF-avtal ansöker skolhuvudmän i Göteborgsregionen och forskare på Göteborgs universitet gemensamt om att få forska tillsammans.

  • Läs mer om ULF-avtal och praktiknära forskning härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt: Malin Johansson

Senast uppdaterad:  

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund